Po vážnych komplikáciách zomrel predseda Európskeho parlamentu David Sassoli. Aká bola príčina? (VIDEO)
11 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Predseda Európskeho parlamentu David Sassoli je mŕtvy. Zomrel v noci z pondelka na utorok v nemocnici v Aviane v severovýchodnom talianskom regióne Friaul-Julisch Venetien. Potvrdil to jeho hovorca Roberto Cuillo, informuje de.euronews.com.

Komplikácie spôsobené poruchou imunitného systému

Len minulý pondelok vyšlo najavo, že David Sassoli sa už od 2. sviatku vianočného liečil v nemocnici kvôli "komplikáciám spôsobeným poruchou imunitného systému". Všetky termíny 65-ročného Sassoliho boli následne zrušené.

Zápal pľúc, horúčka

Už v septembri si musel vziať voľno kvôli zápalu pľúc a v októbri zrušil zasadnutie Európskeho parlamentu kvôli horúčke. Sassoli sa vrátil do Bruselu až v novembri.

Bývalý novinár Sassoli bol zvolený do Európskeho parlamentu v roku 2009 ako člen sociálnodemokratickej strany Partito Democratico (PD). Pôsobil tam ako hovorca svojej frakcie. Počas svojho druhého funkčného obdobia od roku 2014 zastával funkciu podpredsedu parlamentu.

Oznámil, že v nadchádzajúcich voľbách už nebude kandidovať na post predsedu Európskeho parlamentu, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.