Jaroslav Haščák bude požadovať odškodnenie. OČTK pochybili!
11 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bývalý spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák sa rozhodol uplatniť si voči štátu nárok na náhradu škody. Tá mu mala byť spôsobená nezákonným obvinením v decembri 2020 a následným väzobným stíhaním. Informovali Hospodárske noviny.

Haščák sa odvoláva na dva verdikty Najvyššieho súdu ako na rozhodnutie generálneho prokurátora, ktoré podľa jeho názoru jednoznačne konštatovali nezákonnosť a neopodstatnenosť postupu orgánov činných v trestnom konaní.

J. Šeliga: Odmietam sústavné zastrašovanie sudcov Najvyššieho súdu
"Dnešné vyjadrenia predsedu Smeru Roberta Fica sú ďalšou a dlhotrvajúcou snahou o zastrašovanie a spochybňovanie sudcov Najvyššieho súdu Slovenskej republiky," vyhlásil poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) na margo tlačovej konferencie Roberta... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Preto bude Haščák žiadať ministerstvo spravodlivosti a Generálnu prokuratúru v prvom rade o ospravedlnenie, pričom náhradu v peniazoch bude požadovať iba v prípade, ak k ospravedlneniu nedôjde. Prípadné finančné odškodnenie venuje na dobročinné účely.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.