Ďalší škandál vo Vlčanovom rezorte! Revír pridelili bez súťaže Kvietikovcom
10 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Branislav Becík, starosta obce a člen strany Hlas - SD vo svojom videu upozornil na druhý obrovský škandál v rezorte pôdohospodárstva pod ministrom Vlčanom, ktorého do funkcie nominovalo hnutie OĽaNO. Ešte spred pár dní si pamätáme kauzu tajomníka ministerstva, ktorého rodinnej firme pridelili nadštandardnú dotáciu na chov 6 ošípaných. Tajomník Kyseľ pre túto kauzu odstúpil.

Nedávna téma tajomníka Kyseľa ešte nevychladla a máme tu ďalšiu kauzu ministerstva pôdohospodárstva. Predvolebnou témou OĽaNO bolo netransparentné prideľovanie poľovných revírov. Čo sa deje však dnes pod nominantom ministra Vlčana zo strany OĽaNO, nemá obdoby.

Takéto "zverstvo" by ani za predchádzajúcej vlády neprešlo. Ale koalícia nerieši prešľapy
Poľana je klenotom slovenského poľovníctva s najkvalitnejším genofondom jelenej zveri. V roku 1965 bola vyhlásená za chránenú poľovnú oblasť. Snom každého poľovníka je jeleň z Poľany. Kauzu generálneho riaditeľa lesov popísal blog Patrika Magdošku... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Generálny riaditeľ Lesov SR Tibor Köszegy poľovný revír Višničky, ktorý patril Kvietikovcom, bez akejkoľvek súťaže pridelil opäť Kvietikovcom. Tým porušil smernice lesov o efektívnom verejnom obstarávaní.

OĽaNO, ktoré sa hlásilo k transparentnosti, tak opäť rozhodlo svojvoľne. V minulosti sa robili verejné súťaže, do ktorých sa mohli prihlásiť rôzni záujemcovia. No dnes sa nič také nekoná, čo sa už stáva štandardom nominantov OĽaNO.

Becík sa pýta, či sa minister Vlčan opäť poďakuje generálnemu riaditeľovi lesov za vynikajúcu prácu ako pri Kyseľovi. Je to druhý obrovský škandál v tomto rezorte a podľa Becíka má informácie o treťom. Becík si myslel, že koalícii vykrútia krk nezmyselné epidemické opatrenia. No domnieva sa, že vládu nakoniec rozložia práve praktiky v pôdohospodárstve. Tie sú prejavom arogancie moci a sebeckosti hnutia OĽaNO, ktoré beztrestne zneužíva moc a takéto konanie sa stáva v hnutí normou.

V agrorezorte sa dotácie pre "našich" z OĽaNO vždy nájdu
Nový čas informuje o ďalšej kauze OĽaNO. Ministerstvo pôdohospodárstva vo vedení s kandidátom z tohto hnutia čelí vážnemu obvineniu. Vyplatili rodinnej firme štátneho tajomníka tisíce eur za ošípané. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.