Takéto "zverstvo" by ani za predchádzajúcej vlády neprešlo. Ale koalícia nerieši prešľapy
03 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Poľana je klenotom slovenského poľovníctva s najkvalitnejším genofondom jelenej zveri. V roku 1965 bola vyhlásená za chránenú poľovnú oblasť. Snom každého poľovníka je jeleň z Poľany. Kauzu generálneho riaditeľa lesov popísal blog Patrika Magdošku v Denníku N.

V júli sa stal novým generálnym riaditeľom lesov SR Tibor Köszegy, ktorý vyštudoval Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Podľa jeho životopisu nemá žiadnu skúsenosť s lesníctvom.

Pandémia v roku 2021 iba kryla prúsery tejto vlády
Pandémia a jej dosahy zatienili ostatné problémy Slovenska. Pri bilancovaní roka 2021 to pre TASR uviedol právnik Transparency International Slovensko (TIS) Ján Ivančík. Okrem iného poukázal na nedostatky pri udeľovaní tzv. koronadotácií či... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Prvé kroky v jeho funkcii viedli na Poľanu. Z pozície riaditeľa závodu je riaditeľovi určený reprezentačný fond odstrelu zveri, ktorý sa používa pri zvláštnych zahraničných návštevách.

Pán generálny riaditeľ ulovil jeleňa z Poľany a neskôr muflóna. Podľa cenníka štátnych lesov môže dosiahnuť zastrelenie jeleňa podľa bodového hodnotenia až výšku 10 000 €, cena sa vypočítava podľa váhy parožia a bodového hodnotenia daného jeleňa.

Minister si môže strieľať bezplatne

Pri otázke či pán Köszegy uhradil odstrel prišlo stanovisko Lesov SR nasledovné: „Vnútropodnikový poľovnícky poplatok umožňuje lov zveri zamestnancom štátneho podniku LESY Slovenskej republiky a MPRV SR v režijných poľovných revíroch bezoplatne. Ide o plnenie plánu lovu, čím sa predchádza napr. škodám na lesných a poľnohospodárskych kultúrach, šíreniu chorôb, ale predovšetkým udržania početnosti zveri na NKS.“

Podľa pravidiel lesov SR je možné ako odmenu za vykonanú dlhoročnú prácu v závode lesov SR udeliť ako odmenu lesníkom právo odstreľu alebo pri nejakom výročnom jubileu. Pán generálny riaditeľ mal odpracované v čase poľovačky 2 mesiace v závode Lesy SR . Za uloveného jeleňa nezaplatil nič.

Štátny poľovný revír Poľana je top revírom, je prvým poľovným revírom na Slovensku, ktorý získal od medzinárodnej poľovníckej organizácie CIC cenu Edmonda Blanca. Bežný smrteľník ma problém sa dostať k poľovačke tam, samozrejme, aj zaplatiť si ju.

Koncoročné odmeny na ministerstvách. Dávali sa podľa zásluhy?
Niektorí ministri sa napriek opakovanému konštatovaniu o nedostatku financií pleskli po vrecku a udelili svojim podriadeným koncoročné odmeny, informoval Nový čas. Hoci pandemický rok znamenal, že štátny rozpočet sa musel poriadne nafúknuť. Na čom... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Smer v podobnom prípade odvolal štátneho tajomníka

V roku 2006 si poľovačku obdobným štýlom ,,zadara“ spravil aj štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Marián Záhumenský, ktorý bol nominantom strany Smer. Táto poľovačka ho stála kreslo štátneho tajomníka, keďže Smer to považoval za neprípustné papaláštvo.  

Aj keď je to v súlade s pravidlami. Istotne nie s morálnymi. Koľko kusov diviačej zveri alebo vysokej zveri odstrelil pán generálny riaditeľ Köszegi, ak znižuje stav premnoženej zveri? Odpoveď je 0! Odkaz lesníkom pracujúcim v závode Lesy SR od pána Köszegyho je jednoznačný a jasne ukazuje kam smerujú záujmy generálneho riaditeľa.

Matovičova sestra kriticky: Jeden minister by nás pozatváral a druhý si odletí na pláž do Ománu
Sestra ministra financií Matoviča , Zuzana Belicová si na svojej sociálnej sieti všíma rozporuplnosť konania členov našej vlády s ich prázdnymi rečami. Ešte ani v tomto nie sú jednotní "Jeden minister by nás tu zo strachu pred vírusom najradšej... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.