Nemecko: Stovky ľudí demonštrovali proti koronovej politike vlády (VIDEÁ)
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Stovky ľudí demonštrovali proti vládnej koronovej politike v nemeckom Kieli, informuje nemecký Stern.

Niekoľko stoviek ľudí vyšlo do ulíc v nemeckom mesta Kiel, aby protestovali proti koronovej politike vlády. Polícia oficiálne hovorí o 800 účastníkoch, médiá uvádzajú až 1 000.

Mnohí si dali okolo hlavy a krku svetielkujúce ozdobné vianočné reťaze. Policajná hovorkyňa informovala, že sa kontrolovalo, či majú ľudia rúška. Tí, ktorí sú od tejto povinnosti oslobodení, sa museli preukázať hodnoverných potvrdením a polícia ich oddelila na osobitné miesto, keď chceli demonštrovať.

VIDEO TU

Kontrolovali sa rúška

Podľa platného vládneho nariadenia je na zhromaždeniach pod holým nebom, na ktorých sa zúčastňuje viac ako 100 ľudí, povinné nosiť rúško zakrývajúce ústa a nos.

VIDEO TU

Mesto Kiel preto už deň pred demonštráciou vyzvalo všetkých účastníkov, aby túto požiadavku splnili. „Tí, ktorí sa dožadujú práv, musia tiež dodržiavať zákony," - zdôraznil Christian Zierau, zodpovedný za verejný poriadok, dodáva nemecký Stern.

(Medzititulok red. HD.)

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/nemecko-vyse-10-000-ludi-na-masovych-demonstraciach-proti-koronovym-vladnym-opatreniam-a-povinnemu-ockovaniu-videa

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.