Premiér už automaticky odpor voči Dohode medzi USA a SR označil za konšpirácie!
06 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Odmietam konšpirácie, očakávam vecnú diskusiu! Takto zareagoval premiér Eduard Heger na vlnu kritiky, ktorá sa spustila voči dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Slovensko svoju suverenitu nestratí!

Takto zmýšľa o vzdore voči Dohode predseda vlády.

K dohode o spolupráci v oblasti obrany medzi Slovenskom a USA sa už vyjadrilo veľa politikov. Mnohí hovoria o nevýhodnej zmluve a upozorňujú na rôzne nejasnosti, no premiér Eduard Heger to vidí inak.

Vraj úplne štandardná zmluva

"Odmietam akékoľvek konšpirácie spojené s návrhom Dohody o obrannej spolupráci s USA. Je to štandardná rámcová zmluva, ktorá upravuje podmienky obrannej spolupráce," nevidí problém v podpise zmluvy predseda vlády.

Dodáva, že zmluvu majú uzavretú so Spojenými štátmi ako kľúčovým členom Severoatlantickej aliancie všetky štáty na východnej hranici NATO, teda aj Poľsko a Maďarsko. "Slovensko je tak poslednou krajinou, ktorá sa pridá," zdôraznil Heger na sociálnej sieti s tým, že dokument rešpektuje suverenitu Slovenska i našu Ústavu či právny poriadok.

Odkaz prezidentke a poslancom: Aj neúplné rodiny potrebujú právny štát!
Základnou bunkou spoločnosti je rodina. Nie vždy to však dvom, ktorí si rodinu založili, vydrží. V neúplných rodinách dominujú mnohokrát roky trvajúce súdne spory. Práve im sa venuje Slavěna Vorobelová. Životné priority "Pre väčšinu z nás je to... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Dáva ruku do ohňa, že sa nám tu žiadni Amíci poflakovať nebudú

"Táto zmluva nedáva automatické právo žiadnemu vojakovi Spojených štátov na vstup do Slovenskej republiky," upozorňuje na svoj výklad premiér.

Preto podľa neho ktokoľvek, kto sa snaží navodiť dojem, že Slovensko stráca touto zmluvou suverenitu, alebo že Spojené štáty budú môcť na základe tejto rámcovej zmluvy voziť svoju techniku a zbrane na územie Slovenskej republiky, buď túto zmluvu nečítal, alebo zámerne zavádza.

Všetko musí byť vraj schválené

"Akékoľvek konkrétne aktivity ozbrojených síl USA na území SR musia byť samostatne schválené či už vládou SR alebo Národnou radou SR," presviedča Heger svojich čitateľov na sociálnej sieti.

Veštica predpovedá: Roku 2022 vládne číslica šesť! Čo môžeme pod jej vplyvom očakávať?
Kde nastanú zmeny? A čo naše zdravie? Skončí sa kríza v spoločnosti a v ekonomike? Čo bude so Slovenskom v roku 2022? Veštica Zana pre portál cas.sk priblížila, čo je nám v roku 2022 dané a čo môžeme zmeniť. Rok 2022 ovládne húževnatá číslica... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Naráža tak zrejme na tlačový brífing opozičného poslanca Roberta Fica. „Je to zmluva, ktorá podľa Ústavy SR bude mať prednosť pred vnútroštátnymi zákonmi SR. Navrhované znenie v každom jednom článku je v príkrom rozpore s ponímaním suverenity a zvrchovanosti samostatného štátu,” tvrdil líder Smeru.

Maximálne transparentný proces

O návrhu rámcovej zmluvy po riadnom pripomienkovom konaní bude rokovať vláda a po jej schválení parlament. Celý proces je teda podľa premiéra maximálne transparentný.

"Očakávam kvalifikovanú diskusiu, v ktorej prevládne duch ochrany slobody a demokracie i vedomie si záväzkov, ktoré má Slovenská republika v rámci kolektívnej bezpečnosti členských štátov Severoatlantickej aliancie," uzavrel Heger.

Neočkovaní už nemajú prístup takmer nikam! Kde je líder Sme rodina so svojimi ohnivými rečami o žltých hviezdach teraz?
Hnutie Sme rodina nikdy nedovolí, aby sa robili dve kategórie občanov! Nekompromisne sa na adresu selekcie občanov vyjadril jeho líder Boris Kollár ešte začiatkom júla. A ako to dopadlo? Nezaočkovaní nemajú povolený vstup takmer nikam, a to ani s... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.