Pápež nám cez Twitter pripomenul, že na Vianoce sa nemá rýchlo zabúdať
05 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Ako uvádza Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska V utorok 4. januára pápež František nemal v pracovnom programe žiadne oficiálne stretnutia.

Cez sociálnu sieť Twitter sa pápež František prihovoril veriacim až trikrát.

V odkaze rozoslanom z adresy @ Pontifex rozjíma nad rozmerom tajomstva Vianoc, ktorým je ľudské bratstvo.Keď nám Boh darúva svojho Syna Ježiša, ponúka nám bratstvo založené na skutočnej láske, schopnej stretnúť sa s druhým, ktorý je odo mňa odlišný, spolucítiť s jeho utrpením, priblížiť sa k nemu a ujať sa ho aj keď nie je z mojej rodiny, z môjho etnika, z môjho náboženstva.“

Ďalej v ten istý deň sa Svätý Otec na sociálnej sieti Twitter podelil aj s ďalšími dvoma myšlienkami. V prvom tvíte odkazuje na dnes publikovaný text posolstva ku Svetovému dňu chorých (bude sa sláviť 11. februára).

Mladý sociálny demokrat školí právne trosky z prostredia moci a jej médií
Podľa článku 149 ústavy je prokuratúra Slovenskej republiky povinná chrániť práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu. - píše Erik Kaliňák, podpredseda Smeru-SD. Poznámka pre právne trosky, akými sú podľa Erika... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pápež František pokračuje citlivou citáciou „Koľko chorých a koľko seniorov žije doma a čaká na návštevu! Služba útechy je úlohou každého pokrsteného človeka, ktorý má na pamäti Ježišove slová: „Bol som chorý a navštívili ste ma“(Mt 25,36).

Nasledujúci (tvít) pápeža Františka, rozoslaný v podvečer, pozýva k modlitbe na úmysel, ktorý vybral v rámci Apoštolátu modlitby na mesiac január.

Modlime sa, aby všetci ľudia, ktorí trpia náboženskou diskrimináciou a perzekúciou, našli v spoločnosti, v ktorej žijú, uznanie ich práv a dôstojnosti, ktorá sa rodí z toho, že sme bratia a sestry.“ Uviedol v závere svojho emočného príhovoru.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.