Mladý sociálny demokrat školí právne trosky z prostredia moci a jej médií
05 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Podľa článku 149 ústavy je prokuratúra Slovenskej republiky povinná chrániť práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu. - píše Erik Kaliňák, podpredseda Smeru-SD.

Poznámka pre právne trosky, akými sú podľa Erika Kaliňáka Remišová, Baránik či Denník N! Týmto chce poslanec Smeru pripomenúť, že "Generálny prokurátor je štandardnou súčasťou legislatívneho procesu a je jeho povinnosťou dohliadať na zákonnosť a dodržiavanie právneho štátu."

GP nemá byť politická funkcia

"Tak, ako sa vyjadrila Generálna prokuratúra pri súdnej mape, deforme zdravotníctva či deforme školstva, urobila tak aj v prípade zmluvy s USA z dielne Naďa a Korčoka." Upozorňuje E. Kaliňák: "Žilinkove pripomienky nie sú politické či nebodaj opozičné ako sa nás média s koalíciou snažia presvedčiť, sú to pripomienky odborné, ktoré naplno odhaľujú neschopnosť tejto bandy vládnuť v súlade s Ústavou."

Amatéri vo vláde

"Fakt, že na 35 výčitiek ohľadom zmluvy, ktorá porušuje suverenitu a zvrchovanosť Slovenska, zareagovala táto vláda krikom a urážkami len podčiarkuje, že nám vládnu amatéri, nevzdelanci a prízemní hlupáci. Preto sa ani nečudujem, že sa rozhodli odovzdať strategické letiská cudzej mocnosti doslova za hrdzavý groš." Uzatvára podpredseda Smeru Erik Kaliňák.

Fico sa vôbec nečuduje USA, že do takejto zmluvy idú
Táto zmluva musí prejsť ratifikáciou parlamentu a preto 26 poslancov strany Smer určite za túto zmluvu nezahlasuje. Včera (4. januára) skončilo obdobie, kedy sa zainteresované inštitúcie mohli vyjadriť k obsahu medzinárodnej dohody s USA. Tlačovú... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.