Bezradnosť domácich v bašte M. Kočnera
04 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Zmätok a chaos! Aj tak sa dá charekterizovať TOP sezóna na Donovaloch, ktorá začala 25. decembra, potom ako sa vláda rozhodla, že pre niektorých uvoľní niektoré opatrenia. Hotely na Donovaloch a iné podnikateľské aktivity, ktoré sa spájajú s menami Mariána Kočnera, Radovana Krejčířa, Ladislava Bašternáka, Mareka Daňa a iných, rušia život tam žijúcim obyvateľom. Reportáž s 82-ročným pánom, ktorý na prvý pohľad vynikal z davu a potmehúdsky spomenul "výťahára", spracoval denník HN Slovenko. 

82 ročný pán Jaroslav podľa HN Slovensko na prvý pohľad vynikal z davu. Pôsobil jednoducho a na prvý pohľad vraj aj bezradne. Každému muselo byť jasné, že nepatrí k davu lyžiarov a turistov, ktorí spôsobovali chaos, hádali sa kvôli parkovacím miestam a chvíľami dochádzalo takmer aj ku krčmovým vybavovaniam si účtov v zmysle "ručne - stručne". 

Reportárka Jana Šimíčková ho podľa článku v HN Slovensko mala osloviť s tým, či nepotrebuje pomoc, keď sa predieral pomedzi autá do malého obchodíku, kde si kupoval smotanu na šľahanie a pár rožkov. Záujem ho potešil, rozhovoril sa a 82 - ročný Jaroslav Palúch sa rozhovoril. 

Jaroslav sa na Donovaloch narodil, neskôr odišiel za prácou do okresného mesta, ale potom sa do rodiska vrátil. 

„Odtiaľto pochádzal aj ten známy herec Ivan Palúch. Máme rovnaké priezvisko, ale ten by to tu už teraz ani nespoznal. Keby sme z toľkého národa mali aspoň nejaké výhody, ale tie má len výťahár,“ uviedol v rozhovore pre HN Jaroslav Palúch.

Výťahárom miestni volajú konkrétneho človeka, ktorý dnes podľa Jaroslava vo vysokej politike vodu múti a keď objavil čaro hôr, tak mal blízko k rôznym skupinám. Svoje vedia aj miestne predavačky, ktoré mlčia o VIP hosťoch a bratislavskej smotánke, ktorá tam pravidelne chodievala a chodieva.

M. Šutaj Eštok vidí ďalšie FIASKO vládneho tandemu
Pracovnú skupinu pre obnovu dôvery v právny štát by sme s odstupom času mohli pokojne nazvať pracovnou skupinou pre stratu dôvery v právny štát, konštatuje v úvode svojho statusu Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Časová os pracovnej skupiny 20.9.2021... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Kočnerovo...

Hotely a penzióny na Donovaloch majú manželak bývalého ministra financií a dopravy Jána Počiatka, Ivana Počiatková, ale aj Tatiana Bašternáková, manželka známeho podnikateľa Ladislava Baštrnáka, na ktorú je napísaný apartmánový dom. Bašternák vlastnil v minulosti aj penzión cez firmu Vega Plus a spolu s ním bol určité obdobie konateľom aj Jozef Deák, ktorý to momentálne prevzal. Donovalský Šport Hotel riadi Marek Daňo, partner Kočnerovej dcéry. A podľa HN Slovensko ďalšou osobou, ktorá funguje na Donovaloch a je spájaná s Marianom Kočnerom, je Ivo Hricí. Ivo Hricík stál podľa HN Slovensko v minulosti pred súdom v Českej republike ako člen gangu tamojšieho top mafiána Radovana Krejčířa.

"Pred pár dňami mohli Iva Hricíka stretnúť návštevníci Residence Hotela. Sedel v recepcii a osobne vybavoval hostí. Prevádzkovateľom zariadenia je akciová spoločnosť Datahouse, v predstavenstve ktorej pôsobí Anna Ježová. Rovnaká osoba je od novembra 2012 spolu s Marianom Kočnerom konateľkou a spoločníčkou v eseročke Residence Hotel & Club," píše portál HN Slovensko.

Miestni v časoch najväčšej slávy vyššie menovaných pánov aj vlastnú dedinu v mysliach premenovali na Kočnerovo. "Takú tam vraj mal moc a postavenie," píše denník HN Slovensko.

Dnes už na neho miestni pomaly vraj zabúdajú. Jeho a ďalších ale pripomínajú preplnené lyžiarske strediská a nie najlacnejšia lyžovačka. "Denný skipas môže štvorčlennú rodinu, podľa veku detí, vyjsť približne na 150 eur. V prípade, že si nepribalia vlastnú stravu a nápoje, na jedlo je potrebné vyčleniť si aj okolo stovky," píše HN Slovensko.

Naši prozápadní liberáli dumajú, ako zobchodovať ducha národniarstva, ale...
Vymysleli to chlapci a dievčatá fajn. O dva roky sú tu parlamentné voľby ( robia všetko pre to, aby neboli nedajbože skôr) a budú potrebovať hlasy. A to aj tie hlasy, na ktoré zvysoka kašľali, ktoré umlčiavali, urážali, znevažovali, kopali si do... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.