Naši prozápadní liberáli dumajú, ako zobchodovať ducha národniarstva, ale...
03 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Vymysleli to chlapci a dievčatá fajn. O dva roky sú tu parlamentné voľby ( robia všetko pre to, aby neboli nedajbože skôr) a budú potrebovať hlasy. A to aj tie hlasy, na ktoré zvysoka kašľali, ktoré umlčiavali, urážali, znevažovali, kopali si do nich, odpľúvali si nad nimi a boli im takpovediac, ako celej tejto mocenskomediálnej kaviarni - "ekelhaft" - teda odporné či hnusné, proste "póvl", čosi ako bezcenné. Nehodné "civilizácie".

Ešte donedávna mali zástupcovia mainstreamu dávivé záchvaty, ak sa v ich blízkosti hovorilo či písalo o národných témach, národniarstve, národovectve. Naraz, celkom prekvapený, čítam tézu o tom, že by bolo dobré "to národniarstvo nejak scivilizovať, oživiť a prevziať". Našli si na to aj nositeľa - prozápadného a proatlantického liberálneho globalistu - Petra Pellegriniho s "národným a sociálnym cítením". And his company. To Gašparovičovo staré, úprimné, toľko vysmievané "myslím národne a cítim sociálne" sa zrazu javí ako vynikajúci politický marketing pre militantný globalistický proamerický spolok, avšak s jednou vadou - s nedostatkom voličskej podpory na Slovensku.

Grázli zobchodujú všetko

Predali už vlastnú česť, rozpredali Slovensko, zapredali ho zas nejakej cudzej moci a idú to ešte potvrdiť aj parlamentnou zmluvou. Zapredali sami seba, svoje postoje a vyhlásenia z čias predvolebných kampaní, medzitým sa tu a tam posťažujú, že nerozumejú krajine, ktorej vládnu, alebo že nikto z občanov nechce nimi násilne vnucované dobro a blaho. Mafiáni, ktorí z hesiel o čističoch vytvorili nový "rodinný klan". Tentoraz zacítili biznis v národnom či lepšie, pronárodnom prostredí. Oni sa fakt necítia, sú úpne bez akýchkoľvek etických a morálnych zábran.

Návrat ku Gašparovičovi nie je náhodný

V júni 2014 vtedy odchádzajúci prezident Ivan Gašparovič vo svojom prejave okrem iného povedal: "Ambíciou prezidenta SR má byť najmä tlmiť politické konflikty, zmierovať názorové protiklady politikov a politických subjektov a tým napomáhať dosahovať prijateľnú úroveň spolupráce a udržať pokojnú atmosféru v spoločnosti. Postavenie hlavy štátu sa v tejto pozícii najvypuklejšie prejavuje vtedy, keď ostatné ústavné inštitúcie z rôznych dôvodov zlyhávajú, príp. ak tieto orgány konajú v rozpore s Ústavou." V akej situácii sme v januári 2022? Hlava štátu popri ignorovaní zlyhávania ústavných inštitúcií či až očividného opomínania ich  konania v rozpore s Ústavou SR pripravuje mocenský prevrat.

Gašparovič ešte raz

Ako vám dnes v kontexte vašich osobných životných skúseností a poznania v každedennej praxi znejú tieto exprezidentove slová z roku 2014? "Dlhodobo neriešené problémy zvyšujú u občana pocit frustrácie a nedôvery najmä k niektorým tzv. štandardným politickým stranám a politikom. Základom politického rozhodovania sa stáva primárne vzdor a protest, a nie záujem o občana.. Občania oprávnene poukazujú na to, že uskutočňované reformy, hoci sa týkajú väčšiny spoločnosti, stále menej majú dopad do samotnej politickej sféry." Inak povedané, politická moc si vyrába dva slovenské paralelné svety. Jeden, krajší, príjemnejší a slobodnejší (viď minister zdravotníctva v Ománe, kým jeho podriadení odpadávajú počas nadčasov) a ten druhý, horší - inflácia, ceny energií, čoraz nedostupnejšia zdravotná starostlivosť. Práve tento svet denne moc v megadávkach servíruje občanom. Občanom so zákazom vychádzania.

Poker u prezidentky

So žolíkom Pellegrinim. Nehrá sa o nič menej, ako o moc. Prihadzuje sa samospráva, župy a eurodotácie. Od kartárskeho stola sa iba práši. Najnovšie sa do kariet hráčov dostala aj tá "národniarska". Tú má za úlohu hráčom podhodiť k nohám žolík. Výmenou za šialenca. Dobrý biznis. Za jedného zúfalca, nedovzdelaného šialenca a najnenávidenejšieho človeka na Slovensku, zhruba tak 25 percent voličských hlasov. Vymyslené skutočne dobre.

Zbystrite pozornosť!

Mainstream to teraz bude hrať na dobrých národniarov, na oklamaných vlastencov, na nevypočutých Slovákov. Ako ovčiarsky pes ich bude naháňať do voličského košiara Petra Pellegriniho, aby ich ten v koncovke zneužil na podporu prevratu. Lebo matematika nepustí. A s takýmto scenárom možno pokojne aj do tých predčasných volieb ísť. Kto by s nimi zo strany terajšej moci nesúhlasil, ak už teraz vie, že takéto voľby ho môžu iba ak posilniť: Možno je proti iba šašo. Ale komu už na ňom dnes záleží - už je iba stará, vyžmýkaná fľaša od čistiaceho neúčinného saponátu. A to ešte bez "Zetka", znamenia, oprávňujúceho na vrátenie zálohy!

MUDr. Bukovský: Prezidentka si praje hrdý národ. Je však neschopná
K novoročnému prejavu pani prezidentky sa na sociálnej sieti vyjadril aj MUDr. Igor Bukovský. A tiež to nebolo práve najláskavejšie vyjadrenie. Čo vlastne prezidentka chce? "Prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá „nerozumie svojmu národu“, chce od... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

_____________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.