Lengvarský na dovolenke, Fico na dovolenke. Aký je v tom ROZDIEL?
03 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Veci verejné sa vyjadrili k medializovaným dovolenkám oboch politikov. V médiách sa objavila správa o dovolenke R. Fica. Opozičný poslanec, ktorý nikdy neodrádzal ľudí od očkovania a ani nevydával žiadne príkazy ani zákazy, sa okamžite stal terčom aj predsedu vlády Hegera, ktorý zúfalo bráni svojho ministra.

Aj keď minister svojím výletom neporušil žiadne protipandemické opatrenie, snímky z bratislavského letiska mnohých Slovákov pobúrili. Lengvarský sa totiž viackrát vyjadroval o nebezpečnosti šírenia variantu omikron. 

Kritické hlasy sa objavili aj zo strany pozície. Hlas-SD vyzval predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), aby vyvodil politickú zodpovednosťproti ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nominant OĽaNO).

Kollár lyžuje na Donovaloch, Lengvarský leží v piesku v Ománe
Minister zdravotníctva V. Lengvarský (OĽaNO) odletel na exotickú dovolenku do Ománu. Jeho zdravotníci pobehujú v nemocničných skafandroch, oprávnene namietajú nedostatočné ohodnotenie a majú povinné služby ďaleko viac ako mesačný pracovný fond, 168... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Lengvarský dostal od Smeru výpoveď

„Sú to obyčajní farizeji. Minister Lengvarský sa práve v týchto dňoch, keď zdravotníci na Slovensku padajú na ústa, vybral do Ománu plieskať sa o vlny,“ napísal na sociálnej sieti poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Blaha spolu s Erikom Kaliňákom prišli na Silvestra pred budovu Ministerstva zdravotníctva SR odovzdať ministrovi Lengvarskému hodinovú výpoveď a žiadali jeho odstúpenie. 

„Na Slovensku aktuálne platí núdzový stav, doktori si nemôži len tak zobrať dovolenku kedy chcú, ale musí im byť schválená. Práve minister zdravotníctva sa počas núdzového stavu vyberie na dovolenku, čo je absolútne scestné,“ tvrdí Erik Kaliňák, podpredseda Smeru - SD. 

Politológ a historik: Smiešny je minister obrany a všetci jemu podobní!
"Naďovi brigádnici z Infosecurity.sk vytvorili rebríček najsledovanejších politikov na Slovensku. Problém je, že im neviem vysvetliť, že už druhý rok nie som v politike," píše Eduard Chmelár na sociálnej sieti. Ministrovi obrany a jemu podobným... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Fico nie je ministrom a predstaviteľom vlády

Aj šéf Smeru-SD Robert Fico si užíva exotickú dovolenku. Fico ešte vo štvrtok zverejnil video, kde o ministrovi zdravotníctva povedal, že sa rozhodol opustiť krajinu, pandémiu a zdravotníkov a vyrazil si na krásnu dovolenku do zahraničia. Zverejnené video však nebolo z jeho kancelárie na Súmračnej ulici.

Unikla však hlavná pointa veci. Tou je, že Robert Fico nie je ministrom zdravotníctva a nechodí po nemocniciach rozprávať, ako majú zdravotníci bojovať bez dovolenky so smiešnym ohodnotením. Otázkou je prečo Lengvarský dnes nepomáha zdravotníkom ako dobrovoľník v jednej z nemocníc, ktoré tento týždeň povymetal.

Obnova dôvery v právny štát je druhoradá
Práca pracovnej skupiny na obnovu dôvery v právny štát je momentálne prerušená. Vláda sa jej bude venovať hneď po tom, ako vyrieši boj s pandémiou. V rozhovore pre TASR to povedal predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Premiér tvrdí, že časť z... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.