Ibrahim Maiga: Keď nemáš slobodu, nemáš nič!
04 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Je tomu takmer rok, čo Ibrahim "Ibi" Maiga odišiel zo Slovenska do rodného Mali. A práve odtiaľ poslal slovenskej vláde zaujímavý videoodkaz.

Novoročné prianie

To od Ibiho bolo také tradičné. Nechýbalo v ňom zdravie, šťastie, spokojnosť, či vzájomná tolerancia. Ibi asi vie, čo hovorí, keď s týmto prianím prichádza práve k Slovákom. A tiež, aby sme boli slobodní. "Lebo v živote keď máte všetko, ale nemáte slobodu, nemáte nič." Pripomína I. Maiga.

A to bol prvý dôvod jeho odchodu zo Slovenska

"Necítil som sa slobodný. Vrátim sa, keď tam bude sloboda." Hovorí na kameru I. Maiga a menuje niekoľko vecí, v ktorých cítil neslobodu. Asi nikoho neprekvapí, že ako umelec sa cítil obmedzovaný vo výkone svojho povolania, ale prekážalo mu aj to, že sa nemohli stretávať rodiny, priatelia. "Dúfam, že čoskoro sa to všetko okolo covidu zastaví a vy budete slobodní."

M. Šutaj Eštok vidí ďalšie FIASKO vládneho tandemu
Pracovnú skupinu pre obnovu dôvery v právny štát by sme s odstupom času mohli pokojne nazvať pracovnou skupinou pre stratu dôvery v právny štát, konštatuje v úvode svojho statusu Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Časová os pracovnej skupiny 20.9.2021... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Ako je to v Mali

"My tu v Mali nemusíme nosiť masky, nemusíme sa povinne testovať, ani očkovať. Nepomreli sme, žijeme." Upozorňuje I. Maiga: "Kto chce, si masku nasadí, kto chce sa testuje a nechá sa zaočkovať. Ale nikto nás do ničoho nenúti."

Prosba slovenskej vláde

"O to isté prosím slovenskú vládu, aby nenútili ľudí. Je to naše zdravie. My sa dobrovoľne môžeme rozhodnúť, čo chceme, alebo nechceme." hovorí Ibi a dodáva, že nikto nedokázal, že ten, kto je zaočkovaný nešíri vírus. Jeho prosba pokračuje: "Nechajte ľudí voľne dýchať, voľne žiť. To je sloboda."

Všetkých vás uvítam tu v Mali

Podľa Ibiho slov sa Mali stáva slobodnou krajinou - rozhodli sa, že nechcú spolupracovať ani s Francúzmi, ani s Európou. "My sme si podali ruku s Rusmi a s Alžírčanmi. Myslím si, že konečne sa tu bude normálne žiť." Ibi svoje video končí vyznaním: "Slováci, mám vás rád a verím, že čoskoro sa uvidíme na Slovensku."

Nicholsonovej a Dostálovi klapli zuby naprázdno. Fico môže byť pokojný
Trestné oznámenie o krádeži v kancelárii predsedu Smeru-SD Roberta Fica polícia odmietla. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 50 tisíc eur a zlaté mince Na základe uniknutých videozáznamov o... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.