Hlavné slovo pri tvorbe pandemických opatrení má minister zdravotníctva
02 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Hlavné slovo pri tvorbe pandemických opatrení má minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Premiér Eduard Heger (OĽANO) mu podľa vlastných slov kryje chrbát. Uviedol to v rozhovore pre TASR.

"Ak si myslíte, že sa pandémii nevenujem, ste na veľkom omyle," tvrdí premiér. Riadenie pandémie pod seba vziať nechce, pretože minister zdravotníctva má okolo seba odborný aparát a celý rezort. "Môžete vidieť, že mám pandémiu pod patronátom. Máme však aj iné ministerstvá a iné reformy, ktorým sa treba venovať a asi nechceme, aby sa premiér venoval iba jednej veci," skonštatoval Heger.

Ako keby minister zdravotníctva odkazoval z pláže - omikronu sa báť nemusíte!
Alebo je to celkom inak a pán minister len "uteká", aby sa nenaplnili slová riaditeľa cestovky z prvej vlny? Na tému sa bližšie pozrela Pluska. Do Ománu s Bubom Dnes ráno totiž pán minister aj so svojou pani manželkou odleteli do veľmi príjemnej... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Hovorí, že hneď po svojom nástupe vytvoril schému krízového riadenia, akýsi permanentný krízový štáb. Je tam napríklad zahrnuté ministerstvo vnútra, spravodlivosti, hospodárstva, zdravotníctva či človek z úradu vlády. Taktiež tam sú rôzne úrovne z hľadiska komunikácie a krízového riadenia. Všetko to zastrešuje rezort vnútra. "Štát má sekcie krízového riadenia, len možno o nich ľudia nevedia. Tieto prvky fungujú a komunikujú," povedal predseda vlády.

"Najdôležitejší hráč" v celej schéme je podľa Hegera minister Lengvarský, ktorý spolupracuje s ostatnými rezortmi. Zákony, ktoré sa ocitli na vláde, napríklad zákon o hospodárskej mobilizácii, predkladal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ale "s výrazným príspevkom" rezortu zdravotníctva. Pandemický zákon zase vznikal v spolupráci ministerstiev zdravotníctva a spravodlivosti, priblížil Heger.

V. Lengvarský: S novým COVID automatom by som sa ešte neponáhľal
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) by sa s vytváraním nového COVID automatu ešte neponáhľal. Ako uviedol v bilančnom rozhovore pre TASR, dôjde k miernej úprave pôvodného materiálu. Lengvarský povedal, že nový COVID automat... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | im/tasr