Mladých českých a ruských hokejistov vykázali z lietadla! Bol v tom alkohol a ignorácia opatrení
01 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Českí hokejoví reprezentanti prídu z dejiska MS do 20 rokov neskôr! Juniori si na návrat domov počkajú. Kvôli správaniu Rusov boli vykázaní z lietadla, píše web ČT Sport.

Nečakanú dohru má hokejový šampionát pre českých juniorov. Odlet časti výpravy, ktorá pôsobí v Európe, sa totiž o deň oneskorí. Juniori boli kvôli správaniu ruskej výpravy vykázaní z lietadla, ktoré s nimi malo odletieť do Európy.

Za všetko môžu Rusi!

Na vine bolo podľa manažéra tímu Otakara Čierneho správania ruskej výpravy, ktorá sa mala vracať rovnakým spojom. Fíni naopak odletieť mohli. Namiesto piatku by sa mala česká výprava vracať až dnes.

"Bola to veľmi zvláštna situácia. Prišli sme na letisko v Calgary zhruba tri hodiny vopred. Naši hráči si šli nakúpiť suveníry z Kanady a časť hráčov telefonovala domov svojim rodinám. Naopak ruských hráčov sme videli sedieť v bare. Všetkých našich chlapcov som dopredu upozornil, nech majú po celú dobu pobytu na letisku nasadené rúška a dodržiavajú rozostupy," uviedol Černý.

Facebook to prehnal: Za hoax o Covide označil aj text jedného z najprestížnejších vedeckých časopisov!
Toto je úplne šialené! V snahe odstrániť akékoľvek pochybnosti o vakcíne sa dlhodobo a systematicky dehonestujú najlepší vedci a mozgy tejto planéty! Sociálne médiá v snahe odstrániť dezinformácie o Covide-19 odstraňujú fakty od najprestížnejších... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Posádka nechala vypratať celé lietadlo

"Potom sme nasadli do lietadla a treba podotknúť, už v tej chvíli sme si všimli, že niektorí členovia ruskej výpravy hygienické pravidlá evidentne nedodržiavajú a rolu v tom hral zrejme aj alkohol. Jeden z členov ruského realizačného tímu dokonca fajčil v tuneli pred vstupom do lietadla. Niektorí spolucestujúci sa potom sťažovali na správanie Rusov a posádka z toho dôvodu nechala vypratať celé lietadlo," opísal Černý.

Problémom podľa všetkého bolo, že letušky označili ako vinníkov situácie mladých mužov v šedivých mikinách značky Nike. "Tieto mikiny nafasovali všetci hráči pred začiatkom šampionátu. Bohužiaľ tie české vyzerajú úplne rovnako ako ruské len s tým rozdielom, že na mikinách našich hráčov je nápis 'Czech Republic' a na tých ruských 'Russia'. A prakticky iba z toho dôvodu nás hodili do rovnakého vreca ako Rusov a povedali nám, že celá česká a ruská výprava už do lietadla nesmie nastúpiť," vysvetlil Černý.

Fíni problém nemali

Naproti tomu Fíni oblečení do svojej klasickej modro-bielej kombinácie dostali povolenie nastúpiť a odletieť. "Hoci sme zástupcom Air Canada asi tridsať minút vysvetľovali, že naši hráči nič neporušili, ich rozhodnutie už nešlo vziať späť. Ľahko bizarné na celej situácii je, že potom, čo lietadlo bez nás odletelo, sa nám zástupcovia Air Canada ospravedlnili a na ich náklady nám zaistili hotel a let do Frankfurtu v rovnaký čas o deň neskôr. Uistili nás tiež, že nepoletíme rovnakým letom ako ruskí hokejisti," priblížil dianie na letisku Černý.

Opozičný poslanec ohodnotil novoročný príhovor prezidentky: Saxana mala Lexikón kúziel, Čaputová Lexikón fráz
Nie, pani prezidentka, Slovensko dnes nevytrhnú z biedy vaše floskule a frázy. A prestaňte prosím urážať ľudí! Oslovil Zuzanu Čaputovú vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec. Reagoval tak na novoročný prejav prezidentky. "Keď sa... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.