Ako predísť "následkom" nielen silvestrovských osláv
01 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

„Opica“ alebo v českom jazyku kocovina vzniká pri premene alkoholu na látky, s ktorými telo bojuje. Zaujímavé je, že u niektorých ľudí sa táto látka tvorí viac u niektorých menej. Hlavný faktor pri tomto „boji“ zohráva genetická predispozícia. Ako príklad môžeme uviesť Áziu, kde majú ľudia „opicu“ už po požití menšieho množstva alkoholu.

Čo teda pomáha poalkoholovým stavom?

Pitný režim

Podľa vedeckých štúdií je práve alkohol to, čo potláča hormón, ktorý je zodpovedný za reguláciu množstva vody v krvi. Dôsledkom toho je, že vaše telo sa viac potí a chodíte častejšie na záchod. Pri nástupe opice si doprajte viac tekutín. Ideálnym spôsobom je pitie minerálnej vody, zeleninových alebo ovocných štiav.

Čaj

V prípade že vám k opici pribudne bolesť žalúdka, nevoľnosť ustúpi pitím zázvorového čaju. Ďalší osvedčený spôsob je mätový čaj, ktorý upokojuje trávenie. Feniklový a kamilkový čaj pre zmenu zabezpečia kvalitnejší spánok

„Keď spadneš na dno, neponáhľaj sa z neho a chvíľu si na ňom polež"
"Len to najepšie, priatelia!" Píše na sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár. Pripomína, že rok 2021 bol "náročný rok". "Je to bezpochyby pravda. Zubatá kosila v takom tempe, že keď som si prečítal na konci roka ten zoznam vzácnych ľudí,... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Čakanka

Čakankový odvar v množstve jeden pohár ráno vám pomôže prečistiť krv. Pomáha pri nízkom tlaku, keď sa vám točí hlava a ste bieli ako stena.

Ibištek

Kvet, ktorý podporuje zdravie a regeneráciu pečene, ktorá bola počas „hýrenia“ najviac namáhaným orgánom. Ibištek sa vo svete používa mimo iného aj na liečbu opilstva.  

Slepačí vývar

Najosvedčenejší recept našich starých mám je silný slepačí vývar. Má 2 benefity a tými sú že obsahuje látky, ktoré upokojujú žalúdok a dopĺňa tekutiny, ktoré pomáhajú prekonať opicu.  

Koľko voľna nám prinesie nový rok? Veľký prehľad sviatkov a prázdnin v roku 2022 (31.12.)
Plánovať dovolenku v predstihu v dnešnej epidemiologickej situácii je síce hazard, ale všetci pevne veríme, že súčasný stav bude čoskoro minulosťou. Prinášame preto prehľad sviatkov a prázdnin v roku 2022, aby ste si svoju dovolenku vedeli... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.