Koľko voľna nám prinesie nový rok? Veľký prehľad sviatkov a prázdnin v roku 2022 (31.12.)
01 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Plánovať dovolenku v predstihu v dnešnej epidemiologickej situácii je síce hazard, ale všetci pevne veríme, že súčasný stav bude čoskoro minulosťou. Prinášame preto prehľad sviatkov a prázdnin v roku 2022, aby ste si svoju dovolenku vedeli rozvrhnúť čo najefektívnejšie. 

Vstup do nového roka, Veľká noc

1. január síce vychádza na sobotu ale tí, ktorí by si chceli oddýchnuť o čosi dlhšie, majú jedinečnú príležitosť, keďže 6. januára (štvrtok) je deň pracovného pokoja, píše portál Brainee

V apríli nás čakajú tradičné veľkonočné sviatky, ktoré prinesú predĺžený víkend. Veľký piatok a Veľkonočný pondelok pripadajú na 15. a 18. apríla. 

1. a 8. máj vám pravdepodobne úsmev na tvári nevyčaria, keďže vychádzajú na nedeľu. 

Predĺžené víkendy v júli a auguste 

Pozitívne správy z hľadiska pracovného voľna však prináša mesiac júl. 5. júl pripadá na utorok, čo znamená, že keď si vezmete dovolenku v pondelok, budete si môcť spolu s víkendom užiť štyri voľné dni. 

Na predĺžený víkend sa môžete tešiť aj v auguste, keďže štátny sviatok vychádza na pondelok. 

Scott Ritter: Po tridsiatich rokoch mi chýba "Ríša zla"
Naučil som sa milovať jazyk, kultúru a tradície môjho zaprisahaného nepriateľa! Ako dieťa studenej vojny som vyrastal a poznal som Sovietsky zväz ako nášho protivníka. Keď sa zrútil, vytvoril vákuum, pokiaľ ide o obranu USA, píše Scott Ritter v... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Pozitívne správy v septembri, novembri a vianočné sviatky 

Víkend si môžete predĺžiť aj vďaka 1. a 15. septembru. Štátny sviatok a deň pracovného pokoja pripadajú na štvrtok. Dovolenka v piatok, a následne víkend, vám zaručia štyri dni neustáleho oddychu.

Oddych od roboty počas pracovného týždňa prinesie aj november. Sviatok všetkých svätých budeme sláviť v utorok, zatiaľ čo Deň boja za slobodu a demokraciu pripadá na štvrtok. 

Žiaľ, Štedrý deň budeme v roku 2022 sláviť v sobotu.

Má večerníček v súčasnej televízii miesto?
Prežitok alebo fenomén? Večerníčky sa na Slovensku vysielajú už niekoľko desaťročí. Ni­kto iný si na večerníčkoch nezakladá tak ako my a naši západní susedia v Česku. Je zaujímavé, že aj počas existencie spoločného štátu mala každá krajina svoju... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Ján Papuga
 

Prehľad štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja v roku 2022

1. január (sobota) - Deň vzniku Slovenskej republiky - štátny sviatok

6. január (štvrtok) - Zjavenie Pána (Traja králi) - deň pracovného pokoja

15. apríl (piatok) - Veľký piatok - deň pracovného pokoja

18. apríl (pondelok) - Veľkonočný pondelok - deň pracovného pokoja

1. máj (nedeľa) - Sviatok práce - deň pracovného pokoja

8. máj (nedeľa) - Deň víťazstva nad fašizmom - deň pracovného pokoja

5. júl (utorok) - Sviatok svätého Cyrila a Metoda - štátny sviatok

29. august (pondelok) - Výročie SNP - štátny sviatok

1. september (štvrtok) - Deň Ústavy Slovenskej republiky - štátny sviatok

15. september (štvrtok) - Sedembolestná Panna Mária - deň pracovného pokoja

1. november (utorok) - Sviatok všetkých svätých - deň pracovného pokoja

17. november (štvrtok) - Deň boja za slobodu a demokraciu - štátny sviatok

24. december (sobota) - Štedrý deň - deň pracovného pokoja

25. december (nedeľa) - Prvý sviatok vianočný - deň pracovného pokoja

26. december (pondelok) - Druhý sviatok vianočný - deň pracovného pokoja 

Ako dlho ešte potrvá pandémia koronavírusu a ako zamieša karty omikron?
Príde už konečne po dvoch rokoch SARS-CoV-2, jednom roku očkovania a miliónoch úmrtí na celom svete očakávaná endémia, alebo sme uviazli v trvalej pandémii? Akú úlohu zohrá variant omikron v ďalšom vývoji koronakrízy? Od prvých správ o záhadnom... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kedy si školáci užijú prázdniny?

Žiaci a študenti základných a stredných škôl sa v roku 2022 vracajú do lavíc až 10. januára, keďže vianočné prázdniny potrvajú do piatku - 7. januára. 

Vďaka polročným prázdninám, ktoré pripadajú na piatok 4. februára, budú mať predĺžený víkend. 

Následne ich čakajú jarné prázdniny. Ako prví si ich užijú žiaci z Košického a Prešovského kraja (21. - 25. február), potom školáci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja (28. február - 4. marec), nakoniec študenti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja (7. - 11. marec).

Gustáv Murín: Matovič a svedomie slovenských psychiatrov
Spisovateľ a publicista Gustáv Murín si v svojom blogu pre denník Pravda spomenul na kolektívnu výzvu účastníkov psychiatrického zjazdu v roku 1998. Tí vyzvali vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, aby sa vo svojom i v obecnom záujme stiahol z... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

​Šibačka a oblievačka sa spája s veľkonočnými prázdninami. Tie začínajú 14. apríla (vo štvrtok) a potrvajú do utorka 19. apríla.

Najviac voľna si žiaci užijú počas letných prázdnin, ktoré odštartujú 1. júla a potrvajú do 31. augusta. Žiaci však zasadnú do školských lavíc až v pondelok 5. septembra. 

V októbri sa zas môžu tešiť na jesenné prázdniny. Tie začnú 28. októbra a budú trvať do 31. októbra. Vianočné prázdniny v roku 2022 odštartujú 23. decembra.

Odtajnené dokumenty ukazujú, ako USA klamali Rusko! A čo robia teraz?
Názor Kita Klarenberga (Russia Today) Zdá sa, že sľuby o nerozširovaní NATO, boli pri snahe Washingtonu o vplyv v Európe ignorované, upozorňuje investigatívny novinár Kit Klarenberg. V apríli 2014, po anexii Krymu, prezident Vladimír Putin... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.