Španielsko: 12 úderov hodín, 12 hroznových bobúľ na Silvestra (VIDEO)
31 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Španielsku je to silvestrovská tradícia: Komu sa podarí úderom polnoci zjesť 12 bobúľ hrozna, za každý úder zvona jednu, prinesie mu to šťastie v novom roku, píše de.euronews.com.

Tentokrát ale bude šťastie drahšie, hrozno totiž zdraželo. Enrique Sanchez zo združenia Uvas Grup hovorí: „Tento rok stojí balenie hrozna až o jedno euro viac."

Vysoké ceny hrozna sú spôsobené predovšetkým zvýšením cien benzínu, energie a obalov.

Dva z troch druhov hrozna, ktoré sa v tomto období v Španielsku konzumujú, pochádzajú z údolia Vinalopó. Odtiaľ sa musia prepraviť na miesta v celom Španielsku.

Tento rok je úroda o 60 percent drahšia v dôsledku zvýšených cien pohonných hmôt a obalov.

Kto by riskoval svoje šťastie?

V supermarketoch sa Španieli rozčuľujú nad drahým hroznom, ale Silvester bez hrozna si nemožno predstaviť. Kto chce riskovať svoje šťastie? – dodáva na záver de.euronews.com.

Merkelová, Orbán, sopka, vírus: TOTO boli najpopulárnejšie príspevky, ktoré ovládli sociálne siete v roku 2021 (VIDEÁ)
Prehľad príspevkov, ktoré boli najpopulárnejšie na rôznych sociálnych sieťach, priniesol de.euronews.com. Toto boli hity na Facebooku: Európa, pandemické protesty a 3D mačka Vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána krátko pred začiatkom... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.