Líder SaS pomenoval najzásadnejšiu vec, ktorá sa koalícii počas roka podarila
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Bol to kľúčový krok pre ďalšie fungovanie koalície! Takto ohodnotil jarnú výmenu premiéra minister hospodárstva. Čo sa však za dva roky vo vláde naučil nekomentovať?

Jediné pozitívum za celý rok? Výmena premiéra!

Najzásadnejšia vec, ktorá sa koalícii počas roka podarila, bola výmena premiéra. Skonštatoval to minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Zmenu na poste predsedu vlády označil za kľúčovú pre ďalšie fungovanie koalície, píše portál Aktuelity.sk.

Čo sa týka nezhôd a kritiky zo strany Matoviča smerom k SaS, Sulík sa podľa vlastných slov naučil za dva roky vo vláde to nekomentovať.  „Zistil som, že je to celkom dobrý spôsob, ako fungovať ďalej. Čiže v tom budem pokračovať,“ uviedol.

Preto vôbec neprekvapí, že podľa Sulíka je Eduard Heger jednoznačne lepším premiérom než bol súčasný minister financií Igor Matovič. Hovorí, že rokovania sú odvtedy pokojnejšie.

Gastro prevádzky konečne otvoria! No vláde zaslali zásadný odkaz
Tak sme sa konečne dočkali! V pondelok 3. januára sa otvárajú všetky gastroprevádzky. Teda tie, ktoré ešte neskrachovali a chcú pokračovať v tomto neistom biznise. V reakcii na možnosť poskytovať reštauračné služby pre obmedzený okruh zákazníkov... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vláda urobila pre podnikateľov veľmi málo

Prípadné neúspechy vlády počas roka podľa vlastných slov prenecháva na zhodnotenie komentátorom. Za veľké zlyhanie však označil, že sa počas pandémie neodškodnili riadne podnikatelia.

Kollár vidí aj ďalšie úspechy

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár považuje za doterajšie úspechy koalície napríklad napravenie „skrivodlivosti“ pri zavedení dôchodkového stropu na ročníkoch 1957 až 1963.

„Podarilo sa nám presadiť, že sa zrušili doplatky na lieky pre deti do šiestich rokov a teraz od 1.1. pre dôchodcov a ZŤP. Potom sa nám podarilo upraviť náhradné výživné. Podarilo sa urobiť reformu, aby mohli rýchlejšie implementovať európske peniaze nielen obce, ale aj župa. To sa podarilo cez zmenu zákona o verejnom obstarávaní,“ uviedol.

Nájmné byty v nedohľadne

Za neúspech označil, že sa ešte nepodarilo presadiť zákon o výstavbe štátnych nájomných bytov či exekučné amnestie. „Nemáme ešte doladené veci s ostatnými koaličnými partnermi, to bude pre nás výzva pre rok 2022, aby sa nám to podarilo presadiť,“ uzavrel Kollár.

Títo ministri trpia podľa expremiéra sociálnym autizmom
Dovolenka ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) je podľa ministra financií Igora Matoviča ako dovolenka ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Vlani Sulík v Dubaji, tento rok Lengvarský v Ománe. Má dôvod na kritiku.... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.