Generálny prokurátor zhrnul rok 2021: Čo mu na to povedali ľudia?
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

V úsilí o ochranu zákonnosti nepoľavíme! Rok 2021 sa chýli ku koncu, mnohí bilancujú a dávajú si predsavzatia. Inak tomu nie je ani u generálneho prokurátora. V statuse na sociálnej sieti dal Maroš Žilinka najavo, že bude pokračovať vo svojom úsilí, i keď sa to mnohým nemusí páčiť.

"Pre GP SR bol rok 2021 rokom vytrvalého a neoblomného úsilia o ochranu zákonnosti, hoc aj pre niekoho nepopulárneho či nepochopeného, ale nevyhnutného. Zákonnosť musíme presadzovať vždy a nielen, keď nám to vyhovuje," zhodnotil generálny prokurátor Maroš Žilinka pomaly končiaci rok 2021.

"A preto v tomto úsilí nepoľavíme ani v roku 2022," sľúbil vo svojom statuse.

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „PRE GP SR BOL ROK 2021 ROKOM VYTRVALÉHO A NEOBLOMNÉHO ÚSILIA o OCHRANU ZÁKONNOSTI, Hoc AJ PRE NIEKOHO NEPOPULÁRNEHO ČI NEPOCHOPENÉHO, ALE NEVYHNUTNÉHO. ZÁKONNOST MUSÍME PRESADZOVAT VŽDY A NIELEN, KED NÁM το VYHOVUJE. A PRETO V TOMTO ÚSILÍ NEPOLAVÍME ANI V ROKU 2022.“

Zdroj: FB/MŽ

Reakcie na seba nedali dlho čakať

Pod statusom sa, samozrejme, objavilo množstvo komentárov. Niektoré povzbudzujúce a niektoré i nelichotivé. Tak to predsa v demokratickej spoločnosti má byť.

"Držím palce a nedajte sa ovplyvňovať žiadnou stranou, žiadnym vládnym činiteľom, žiadnou vysokopostavenou osobou, ale naozaj nikým !!! Nech už konečne niekto koná v prospech nás obyčajných občanov SR, ktorí nemáme žiadne známosti !" zaželala Žilinkovi Táňa.

Stella si zase myslí, "že GP ani zďaleka nevyužíva svoje kompetencie smerom k ochrane občanov pred diskrimináciou a šikanou zo strany štátu. A to je viac ako smutné". "Áno, GP sa vrátila do roku 363 pred naším letopočtom," myslí si Aďka.

Hodnotenie, po ktorom sa minister školstva možno aj rozplače
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nemá odborné kapacity na kvalitné riadenie a reformy v školách. V hodnotení roka 2021 v školstve to pre TASR uviedla Slovenská komora učiteľov (SKU). Tvrdí, že kroky ministerstva sú živelné,... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

"To je všetko pekné len kedy sa konečne začnú riešiť Mikasove vyhlášky ktoré tu už dva roky obmedzujú ľudské práva a slobody," pýta sa Yuj.

"Pán Žilinská ste muž na pravom mieste, držím vám palce a prajem vám všetko to najlepšie, hlavne veľa zdravia a síl do nového roku," píše Anna.

"Neverím v spravodlivosť v tomto štáte. Akurát pred Vianocami uzavreli spis s mojím bratom, ktorý pred dvanástimi rokmi zomrel v Trenčíne pri páde stanu na Pohode. Obžalovaný je občan nemeckej republiky a je psychicky labilný, nemožno ho postaviť pred súd. Naozaj mi je do plaču. S pozdravom Zuzana."

"Mňa len zaujíma kedy budeme vidieť výsledok zákonnosti, respektíve nezákonnosti napríklad polície,mnohých politikov,či stačí len ak sa trestajú pracujúci ľudia dôchodcovia napríklad za nenosienie ruska,či ukradnutý rožok!?" pýta sa Vladimír.

Nefňukajte a niečo s tou debilnou vyhláškou robte! Odkázal ,,šéf Tatier" bývalému poslancovi OĽaNO
Toto nemal robiť! Nezaradený poslanec a odídenec z klubu OĽaNO Ján Krošlák skritizoval opatrenia vlády týkajúce sa hotelových reštaurácií. Zjavne však ani netuší, čo vyžaduje vyhláška. Tá, za ktorú zodpovedá jeho bývalá partaj! Tak mu to vysvetlil... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.