"Útok na Rusko by sa skončil rýchlo, USA a krajiny NATO by prestali existovať", tvrdí ruský generál
27 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Ruský generál: "Pri súčasnej úrovni vybavenia ruských ozbrojených síl pre USA po ich prípadnom útoku na Rusko už neexistuje žiadna budúcnosť." Informuje web topwar.ru.

Počas výročnej tlačovej konferencie v Kremli, o ktorej sme už písali, dostal ruský prezident otázku, ako bude prebiehať diskusia s Washingtonom o budovaní nového modelu globálnej bezpečnosti.

Koniec sľubom

"Vladimir Putin pripomenul, že Rusko prišlo s množstvom iniciatív, pričom poznamenal, že teraz sa nechystá podľahnúť žiadnym ďalším trikom Západu v podobe „ústnych sľubov“. Prezident zdôraznil, že Rusko malo "zaručene sľúbené" nerozširovanie západného vojenského bloku, no k dnešnému dňu sa uskutočnilo už päť vĺn expanzie s prijatím východoeurópskych krajín do aliancie." Pripomína topwar.ru.

Hlavná otázka

Čo však urobí Moskva, ak USA a NATO neposkytnú žiadne záruky pre ďalší postup svojich jednotiek a vojenskej infraštruktúry k ruským hraniciam?

Periodikum Vojennoje Obozrenije požiadalo predsedu prezídia organizácie "Dôstojníci Ruska" generálmajora Sergeja Lipovoja, aby sa k tejto otázke vyjadril. Generál Lipovoy predokladá, že ak USA a NATO uskutočnia svoje plány presunúť sa na východ a rozmiestniť zbrane k hraniciam Ruskej federácie, potom bude nasledovať jedno z najťažších kôl studenej vojny. Podľa dôstojníka toto kolo vo všeobecnosti nič nevyrieši vo vzťahoch medzi Moskvou a Washingtonom, a to ani z politického hľadiska.

Sergej Lipovoj doslova

"Spojené štáty sa držia scenára zastrašovania, akoby to bola posledná kvapka, a márne sa snažia udržať si svoju bývalú autoritu, ktorá sa všetkým rozpadá pred očami. Ale pre Rusko už USA nepredstavujú hrozbu, ktorej by sa nedalo čeliť. Ak sa rozhodnú začať konflikt, je Rusko schopné vymazať Spojené štáty z povrchu Zeme rýchlejšie, než by mohli spôsobiť nejaké významnejšie škody."

Podľa ruského generála, ani jeden rozumný politik by sa neodvážil rozpútať vojnu s Ruskom.

Ukrajina je v hre mocných úplne nepodstatná

Sergej Lipovoj zdôraznil, že samotné rozširovanie NATO je zamerané na podporu geopolitických ambícií Washingtonu, ale Washington v tomto  "biznise" už nezaznamenáva žiadne zisky.

"O osudoch mocností tejto úrovne sa rozhoduje za rokovacími stolmi, nie na bojiskách. Pre Spojené štáty nie je výhodné presúvať sa ďalej na východ. A Ukrajina sa tiež čoskoro stane pre USA a NATO úplne zbytočnou." Tvrdí ruský generál Lipovoj.

"Útok na Rusko by sa skončil tak rýchlo, že USA a krajiny NATO by prestali existovať, dokonca by sa o tom už ani nedozvedeli", tvrdí ruský generál Sergej Lipovoj.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/27/britski-vojaci-su-pripraveni-zutekat-z-ukrajiny

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.