Maďari sa hnevajú na Slovákov. Ide o kuriózne prípady. Čo napísali?
26 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Kuriózne situácie, ktoré spôsobujú vodiči s autami, ktoré majú slovenské ŠPZ sa stávajú v Maďarsku, predovšetkým na križovatkách. Podľa denníka Új Szó o tom informovali komentujúci z mesta Győr na sociálnej sieti Facebook. Mladí slovenskí vodiči sa podľa nich zabávajú tým, že zdržiavajú premávku na križovatke, keď sa rozsvieti "zelená". Čo píšu? 

Podľa denníka Új Szó, prvý komentár na sociálnej sieti o správaní mladých Slovákov na vozovke v maďarskom meste Győr bol zaznamenaný v predvianočnom období. 

"Ahojte! Zaujímalo by ma, či sa okrem mňa aj niekto iný stretol s autom so slovenskou ŠPZ, ktoré išlo pomaly, výstražne zablikalo, na zelenej zastavilo a keď sa rozsvietila oranžová, tak pridalo plyn. Mne sa to stalo dvakrát po sebe, okolo 18-tej hodiny. Predbiehanie nebolo možné, pretože ako náhle som sa o to pokúsila, vodič pridal plyn," napísala pani, ktorá sa s vozidlom so slovenskou ŠPZ stretla dvakrát v rovnakom čase, keď sa vracala domov z práce. 

Občania, ste v práve, nehanbite sa im to pripomenúť!
Odporúčanie pre ľudí od JUDr. Štefana Harabina na sociálnej sieti: "Vážení spoluobčania, pri akejkoľvek udalosti v konfrontácii s vládnym režimom nemáte dôvod sa báť uplatňovať svoje základné ľudské práva!" "Máte ich nesporne a bez akýchkoľvek... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Podľa komentárov, ktoré pribúdali je zjavné, že to nemohol byť individuálny prípad

"Stretol som sa s tým začiatkom mesiaca, pred hotelom Rába. Dokonca sme rozmýšľali, čo sa mu mohlo stať. Výstražné svetlá zapnuté, auto stojace na križovatke na zelenej, ručiaci motor a keď sa rozsvietila oranžová, tak pridal plyn a odtiahol," reagoval podľa Új Szó istý pán.

"Včera som to videl pri Arkade. Boli tam dvaja mladí chalani, zábavali sa," napísal ďalší komentujúci.

„Minulý týždeň sa takto šialene správal pred veľkým Tescom, ale keďže to bola zahraničná poznávacia značka, myslel som si, že sa stratil a nevedel, čo má robiť," napísal ďalší.

Podľa Új Szó, zo slov jedného z pisateľov je jasné, že autá môžu byť dve, pretože ten napísal: "Určite VW. Sedany, sivá a čierna alebo tmavomodrá.

Minister obrany zosmiešnil generála Jozefa Viktorína
Minister obrany Jaroslav Naď nedávno zverejnil na sociálnej sieti video s názvom ,,1 Deň ako... Vojak mechanizovanej roty", ktoré vzniklo v spolupráci s rezortom obrany. Komentujúci sa ministra obrany opýtali na jeho názor na rozhovor, v ktorom... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Maďarskí vodiči vedia, čo budú robiť

Aké názory majú na správanie slovenských vodičov a čo robiť v takomto prípade napísali komentujúci z Maďarska tiež

"Odfotiť ŠPZ, potom polícia. Ak je ŠPZ skutočná....Jedného dňa narazia na auto s kamerou. Niekto by ho mohol naozaj odfotiť a potom sa chvíľu nebavili. Nahláste ich! Zapíšte si ŠPZ, obráťte sa na políciu a nahláste ohrozenie premávky!" Napísal Új Szó postrehy Maďarov.

Jeden z komentujúcich zverejnil aj to, čo môže byť podľa neho problém a prečo to vodiči podľa neho vodiči robia:

"Problém je, že sa chlapci nudia a nemajú kde tieto svoje túžby naplniť. V lete pôjdú na autoakciu, zaplatia pár forintov a tam sa prekrvujú, teraz nie je nič také. Ale nie tu sa majú ukazovať a ničiť premávku. Aj keď bohužiaľ, v tejto dobe veľa ľudí, ktorí vytiahne namiesto zimného kabáta auto, tiež jazdí hore, dole a podobne spomaľujú premávku. Títo chlapci určite čakajú, kedy sa objaví konkurent, ktorý... No a potom príde problém. Takéto prípady by mali byť stiahnuté z ciest a bolo menej nehôd. Ale v podobnej forme aj ostatní, ktorí sa 30-tkou plazia, pretože to je podľa mňa rovnako nebezpečné, ako prekročenie rýchlosti. No, ak na nich natrafím, poviem im, aby prestali...," komentoval iný občan z mesta Győr, kam Slováci húfne chodia nakupovať, za čo im Maďari nedávno poďakovali.

Maďarsko ďakuje Slovensku za rekordné tržby. Čo je na Slovensku zakázané, za hranicami je povolené
O cezhraničnom nákupnom turizme pred Vianocami píše denník Ma7.sk, ktorý informuje maďarskú komunitu žijúcu na Slovensku o dianí na Slovensku a v Maďarsku. Reštriktívne opatrenia slovenskej vlády pred Vianocami priniesli podľa neho rekordné príjmy... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.