Zakázať mu sociálne siete a priviazať ho niekde o stoličku!
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Pýtate sa komu? Nuž, všetci to dobre vieme a v tomto zmysle pravdepodobne "rupli nervy" už aj Hlavnému lekárovi Bratislavského samosprávneho kraja Tomášovi Szalayovi. Veď čítajte!

"Zľahka som si prepočítal, koľko času som strávil od februára v práci. Je to ďaleko za hranicou Zákonníka práce, za hranicou Dickensových románov o ranom kapitalizme. Ročný limit nadčasov (kebyže ich vykazujem) som minul za necelé dva mesiace. Nesťažujem sa, len chcem dať do kontextu to, čo tu ďalej píšem." Píše Tomáš Szalay na sociálnej sieti.

Štát opakovane zlyháva

"Tento štát a jeho momentálni správcovia opakovane zlyhávajú pri manažmente pandémie, vrátane manažmentu očkovania. Nechcem byť za každú cenu múdrosráč, opakovane som poukazoval na veci, ktoré sa dajú vylepšiť, ktoré treba zmeniť, ktoré treba prijať. Väčšinou bez odozvy. Niektoré navrhnuté opatrenia sa nakoniec prijali, ale o dva mesiace neskôr?" Pýta sa autor statusu.

Chcete príklady?

!Prečo sa neočkovalo treťou dávkou od septembra, ale až od novembra? Prečo sme sa k preočkovaniu Janssena dostali až týždeň pred Vianocami, a to najprv bez funkčného systému na generovanie certifikátov takýmto očkovancom? Prečo nemá štát po roku očkovania objednávkový systém? ⁉️Na kerú Máriu sú tie PIN kódy? Prečo sa nedá dovolať do callcentra a prečo tam dostávajú ľudia zmätočné informácie? A čo ľudia, ktorí niektorú dávku dostali v cudzine, ako sa dostanú k svojmu certifikátu? Prečo nikto neodpovedá na maily?Prečo sa prijímajú rozhodnutia bez konzultácie s vakcinačnými centrami? " Otázok by mal Tomáš Szalay určite viac.

Nešťastný Matovič

"Do toho ten nešťastný Matovič. Asi najlepšie protipandemické opatrenie by bolo priviazať ho niekde k stoličke a zobrať mu prístup k sociálnym sieťam.Lotéria, bonusy a iné „motivačné“ nástroje efektívne podrývajú celú autoritu vakcinácie. Inak, viete, že nemáme nárok ani na tých (smiešnych!) 350 eur v superhrubom pre zdravotníkov v prvej línii?"

Politici, kde ste boli doteraz?

"V lete som upozorňoval na limity Zákonníka práce pre nadčasy a žiadal som ministerstvo o riešenie, niečo nasľubovali, ale skončilo to ako vždy."

"Očkovanie mešká!", drnčia mi telefóny. Štát sa náhle spamätal. Politici, ktorí to tu zbabrali, to chcú „riešiť“, a je to vraj moja zodpovednosť a moja vina, ak nebudeme očkovať. ⁉️ Kde ste boli doteraz?" Pýta sa v statuse na sociálnej sieti Hlavný lekár Bratislavského kraja Tomáš Szalay. 

(Medzititulky red. HD.)

Omikron napáda viac očkovaných ako neočkovaných. Po 10 týždňoch klesá ochrana „boostra“
Podľa analýzy ľudia, ktorí sa nakazia Omikronom, majú o 50 až 70 percent menšiu pravdepodobnosť, že budú potrebovať nemocničnú starostlivosť v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi, informuje portál bbc.com. Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.