Štúdia ukazuje miernejší priebeh pri Omikrone. Odborníci ale stále majú obavy. Prečo? (VIDEO)
26 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa predbežnej štúdie zo Spojeného kráľovstva sa zdá, vlna nového variantu Omikron je miernejšia. Ako naznačujú údaje výskumníkov z Imperial College London, menej ľudí s týmto variantom skončí v nemocnici, píše de.euronews.com.

Počet hospitalizácií s Omikronom je podľa britskej štúdie o približne 24 percent nižší v porovnaní s variantom Delta. Hoci sa počet hospitalizácií znížil približne o dve tretiny, bolo medzi nimi málo prípadov z najzraniteľnejšej skupiny, teda starších ľudí.

Sú však obavy, že extrémne vysoký počet prípadov preťaží nemocnice. Je to preto, že Omikron zostáva doteraz najinfekčnejším mutantom Sars-CoV2.

Francúzsko: Rekordných 91 608 infikovaných koronavírusom za 1 deň. Takmer 120 000 v Británii (VIDEÁ)
Francúzsko oznámilo najvyšší počet nových denných infekcií koronavírusom – až 91 608 prípadov. Viac ako 3 200 ľudí je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Omikron je rozšírený najmä v regióne hlavného mesta Ile-de-France, kde tvorí viac ako 40... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vyše 100-tisíc nakazených za deň v Británii

Známy virológ Christian Drosten hovorí o prelomovej štúdii. Na Twitteri napísal: „Omikron je teda v porovnaní s Deltou trochu slabší. O niečo. Rozdiely v ťažkom priebehu ochorenia ale nie sú zatiaľ jasné.

V Spojenom kráľovstve bolo po prvýkrát za jeden deň nahlásených viac ako 100 000 prípadov ochorenia na COVID-19.

Politici a odborníci dúfajú, že vďaka lepšiemu pochopeniu závažnosti súčasnej vlny sa krajiny budú môcť lepšie rozhodnúť, ako na vírus reagovať.

Svetový šampión v očkovaní Izrael: Očkovanie 4. dávkou vakcíny (VIDEO)
Keďže sa v Izraeli šíri aj variant koronavírusu Omikron, vláda vyzvala určité skupiny ľudí, aby sa dali štvrtýkrát zaočkovať, píše de.euronews.com. Na začiatku by mali dostať ďalšiu dávku všetci ľudia starší ako 60 rokov a zdravotnícki... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obavy z kolapsu infraštruktúry

V Nemecku sa obávajú kolapsu kritickej infraštruktúry – nemocníc, polície, hasičov, záchrannej služby, dodávok elektriny a vody, ak by počet infekcií rástol tak ako v Dánsku či Spojenom kráľovstve, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Omikron napáda viac očkovaných ako neočkovaných. Po 10 týždňoch klesá ochrana „boostra“
Podľa analýzy ľudia, ktorí sa nakazia Omikronom, majú o 50 až 70 percent menšiu pravdepodobnosť, že budú potrebovať nemocničnú starostlivosť v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi, informuje portál bbc.com. Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.