Slovensko ako základňa US ARMY? Nikdy!
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Mier si nestačí len želať, mier musíme brániť": Píše na sociálnej sieti Artur Bekmatov. Je presvedčený, "že ak máme v tomto období niečoho akútny nedostatok, tak mieru." Autor statusu si želá,"aby bol nadchádzajúci rok plný mieru".

"Žiaľ, aj teraz, v čase, ktorý by mal byť najpokojnejším obdobím roku, na vás musím apelovať: mier si nemôžeme len vzájomne želať, nemôžeme si ho len priať, alebo sa zaň len modliť. Musíme ho aktívne brániť." Píše a apelukje Artur Bekmatov. 

Slovensko ako základňa US Army

"Už niekoľko rokov sme nečelili tak extrémne štváčskej predvojnovej kampani tandemu politické elity - médiá ako v posledných týždňoch v súvislosti s vývojom na rusko-ukrajinských hraniciach.§

"Západ bubnuje do konfliktu s Moskvou a, bohužiaľ, Slovensko nezostáva v tomto procese bokom. Teraz prišiel čas, aby sme dali aktívne najavo, že na Slovensku si väčšina ľudí neželá vťahovanie do konfliktu s Ruskom. Že si väčšina ľudí neželá transformáciu našej vlasti na predsunuté operačné stanovisko US army. To nám totiž hrozí."

Podivná návšteva

Bekmatov poklraťuje: "Na Vianoce napríklad prezidentka Čaputová navštívila našich vojakov, ktorí operujú v Lotyšsku pri hraniciach s Ruskom. Súčasťou jej návštevy boli aj streľby z húfnic Zuzana."!

A zas "dočasné" armády na našom území

"Momentálne je na stole hanebný dokument - dohoda o obrannej spolupráci medzi SR a USA. Hanebný preto, lebo Slovensko prakticky zbavuje suverenity. Umožňuje americkým vojskám prakticky neobmedzene operovať na našom území, bez toho, aby sme mali vplyv na počet vojakov, alebo americký arzenál dislokovaný na našom území. Ak túto dohodu slovenské vedenie podpíše, tak sa z nej tak ľahko nevykrútime. Po 30 rokoch si na svoje územie opäť pustíme cudzie vojská. Opäť "dočasne"."

Petícia za mier

"Podpíšte mierovú petíciu, ktorá o. i. vyzýva parlament, aby prijal ústavný zákon o zákaze rozmiestnenia cudzích vojsk na území SR. Petícia ma ku dnešnému dňu takmer 21 500 podpisov. Prosím, podpisujte ju a šírte medzi svojimi známymi: 
https://www.mojapeticia.sk/.../f29a9a58-cc21-4d97-93d9... " Žiada Artur Bekmatov

Potrebuje 500 statočných

"Na prelome rokov pripravia hnutie Socialisti.sk a OZ Zjednotení za mier hromadnú pripomienku k hanebnému návrhu dohody ako súčasť medzirezortného pripomienkového konania. K tomu, aby bola táto pripomienka zaradená do MRK budeme potrebovať 500 podpisov."

Už niet kam ustúpiť

"‼️Tentokrát už niet kam ustúpiť. Ak prejdú teraz, tak sa amerických vojsk na našom území už nezbavíme. A Slovensko sa stane ďalším predmostím na ceste ku konfliktu s Moskvou. Toto nesmieme dopustiť", píše na sociálnej sietiArtur Bekmatov, predseda Socialisti.sk.

Vojnovým štváčom akosi "sklaplo"
"Zase raz vojnovým štváčom, huckaným spoza oceánu, sklaplo." Píše na sociálnej sieti publicista Gustáv Murín. Podľa neho - "stačilo vypnúť novej nazi-vláde v Nemecku plyn a odrazu sa im všetkým vrátil rozum???" "Spomenuli si, že existuje OBSE,... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.