Vojnovým štváčom akosi "sklaplo"
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Zase raz vojnovým štváčom, huckaným spoza oceánu, sklaplo." Píše na sociálnej sieti publicista Gustáv Murín.  Podľa neho - "stačilo vypnúť novej nazi-vláde v Nemecku plyn a odrazu sa im všetkým vrátil rozum???"

"Spomenuli si, že existuje OBSE, uvedomili si, že Ukrajincom sa nechce umierať pre ich záujmy (dokonca perspektívni branci začínajú emigrovať) a odrazu je tu "trvalý mier". Ale tie blekotiny, čo k tomu šíri kolaborantský Slovenský rozhlas - to sú teda pecky vojnovej propagandy?!! Hanba!!!" Dodáva v statuse Gustáv Murín.

Správa TA SR 

"Vyjednávači z Ukrajiny, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa dohodli na obnovení úplného prímeria na východe Ukrajiny. Oznámila to v stredu večer OBSE vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

Títo účastníci tzv. trilaterálnej kontaktnej skupiny pre urovnanie konfliktu v Donbase (TKG) "vyjadrili pevné odhodlanie dodržiavať opatrenia" zamerané na posilnenie dohody o prímerí dosiahnutej 22. júla 2020, uviedol osobitný predstaviteľ úradujúceho predsedu OBSE na Ukrajine a v kontaktnej skupine Mikko Kinnunen.

Kyjev a Moskva sa v ostatných mesiacoch vzájomne obviňujú z porušovania prímeria, na ktorom sa dohodli v júli 2020 a ktoré vlani dopomohlo k výraznému zníženiu obetí konfliktu v Donbase.

Terajšia nová dohoda má však podľa Kinnunena "mimoriadny význam" pre ľudí žijúcich na oboch stranách tzv. kontaktnej línie." píše sa v súvislosti s témou v správe agentúry TA SR.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/cena-plynu-lame-rekordy-nadisiel-cas-na-fusaky

_________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.