Hliadkový let jadrového bombardéra: ruská demonštrácia sily nad Bieloruskom (VIDEO)
24 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Rusko vyslalo do Bieloruska na hliadkový let dve bombardovacie lietadlá schopné niesť jadrové zbrane, píše de.euronews.com.

Demonštrácia sily

Podľa ministerstva obrany v Moskve išlo o dve lietadlá Tu-22M3. Cieľom bolo uskutočniť spoločné cvičenie s bieloruským letectvom. Na lete sa zúčastnili aj stíhacie lietadlá SU-30. Štvorhodinový hliadkový let bol už tretí za posledné štyri týždne.

Vzhľadom na nedávne napätie vo vzťahoch so Západom, najmä v súvislosti s posilňovaním ruských vojsk na hraniciach s Ukrajinou, sa tieto lety považujú za demonštráciu vojenskej sily.

Použili laser na oslepenie vojakov

Napätie pretrváva aj na hraniciach medzi Poľskom a Bieloruskom. Podľa informácií z Poľska sa skupina ľudí pokúsila prekročiť vonkajšiu hranicu EÚ pri obci Czeremcha. Podľa informácií bieloruská pohraničná stráž použila lasery na oslepenie poľských vojakov.

Ako informovali poľské úrady, v decembri sa zaznamenalo 1 200 pokusov o nelegálne prekročenie hraníc. Za celý rok bolo údajne zaregistrovaných viac ako 39 000 pokusov, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Skupina G7 varovala Putina pred tvrdými dôsledkami v prípade útoku na Ukrajinu
Popredné západné priemyselné krajiny naliehavo varovali Rusko pred útokom na Ukrajinu a pohrozili tvrdými dôsledkami, informuje gmx.net. „Na stretnutí G7 sme Vladimírovi Putinovi vyslali jasný odkaz," - vyhlásila britská ministerka zahraničných... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.