88-ročná babička z rozprávky si získava srdcia Bratislavčanov  
24 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Prekrásny príbeh starenky, ktorá v uliciach centra predáva bylinky, kvety či kozie mlieko v Bratislave priniesol bratislavaden.sk. Svojím výzorom rozprávkovej babičky si získala mnohých zákazníkov.

Babička Anka okoloidúcim vyčarúva úsmev na tvárach. Hoci sú ulice plné predajcov drobného tovaru, na sympatickú 88-ročnú dámu s kytičkami kvetov len tak ľahko nezabudnete. Svojím správaním a prístupom si získala srdcia viacerých Bratislavčanov.

Viete, kde (všade) nájdete Jánošíkovu jaskyňu?
Mysleli ste si, že Jánošík pôsobil len v okolí Žiliny, Trenčína, Kysúc a Oravy? Nuž vážení, zdá sa, že jeho "akčný rádius" bol ďaleko širší. Jánošíkova jaskyňa totiž existuje neďaleko Lučenca. Viac sme sa o tom dozvedeli z portálu... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Sympatická dáma je stále pracovitá aj v pokročilom veku a aby si niečo zarobila, cestuje niekoľkokrát v týždni do centra Bratislavy. Býva na Záhorí. Bola učiteľkou. S manželom prežila neuveriteľných 65 rokov. Chovali kozy. Po smrti manžela sa na to podujala Anka sama.

V čase stretnutia so štábom markízackého Telerána mala babička v ponuke vianočné vetvičky či liečivé bylinky, ktoré sama nazbierala. Predáva aj kytičky kvetov.

Ľuďom, ktorí prejdú okolo, venuje milý úsmev. „Ani neviem o tom, že sa usmievam. Doma stále pracujem, som zohnutá. Tu keď som, pozerám po ľuďoch, ako chodia. Usmievam sa, ani neviem o tom,“ priznala.

Anka si získala aj pravidelných zákazníkov, ktorí sa k nej radi vracajú. Nazývajú ju rozprávkovou babičkou. Niektorí jej venovali pre potešenie darčeky.

Ako budú počas sviatkov otvorené obchody? Prinášame veľký PREHĽAD
V predvianočnom období viaceré obchodné reťazce upravujú otváracie hodiny. Ako budú otvorené známe hypermarkety a supermarkety na Slovensku? Portál 24dnes.sk prináša kompletný prehľad. Billa Dňa 24. 12. 2021 (piatok – Štedrý deň) – väčšina... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.