Poľavia opatrenia už v sobotu? Vládu dnes čaká ostrý súboj
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Naobedujeme sa už v sobotu v reštaurácii? Vláda začala zvažovať uvoľňovanie pravidiel. Posledné predvianočné zasadnutie vlády môže rozhodnúť o tom, že od soboty nastanú zmeny v prípade opatrení.

OĽaNO proti všetkým

Gastrosektor riadne zatlačil na vládu a tá snáď prehodnotí terajšie prísne opatrenia, ktoré čoraz viac rujnujú väčšinu prevádzok. Tri koaličné strany sa zhodli, že je nevyhnutné týmto ľuďom pomôcť, píše portál cas.sk.

„Treba otvoriť. Vládne rozhodnutia, ktoré ja nepodporujem, likvidujú ekonomiku, likvidujú roky budované biznisy týchto ľudí,“ konštatoval Richard Sulík. 

Pridáva sa aj líder Sme rodina Boris Kollár či Veronika Remišová zo Za ľudí. Za uvoľňovanie však nie je premiér ani minister zdravotníctva. Na dnešnom rokovaní vlády sa teda očakáva ostrý boj.

Minister financií - Na finančné motivácie si nezvykajte!
Minister financií Igor Matovič si dnes trištvrte hodiny pred národom a novinármi obhajoval "očkovací bonus" pre seniorov. Kuvičie hlasy Zneli pri očkovacom bonuse tak, ako aj pri lotérií - všetci oba počiny spochybňovali, no minister financií si... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Okienkový predaj nás nezachráni

"Naša reštaurácia je pripravená otvoriť ihneď, ako to bude povolené, samozrejme, podľa pravidiel, ktoré vláda v tomto prípade pre gastrosektor nastaví. Naši kuchári i celý personál sú pripravení nastúpiť v rámci otvoreného interiéru od pondelka 27. decembra. Ak vláda neschváli tento návrh, bude naďalej pokračovať dlhotrvajúce ťažké obdobie. Okienkový predaj ani donášky sa zákazníkom v interiéri reštaurácie nevyrovnajú," opisuje situáciu pre portál Alžbeta Gajdošová Keruľová zo Staničného pivovaru v Košiciach.

Potrebujeme hromadné podujatia

Pavol Tutura z Hlohovca pre cas.sk zase uviedol: "Bol by som veľmi za to, aby znížili DPH, lebo nás pokladá na kolená. Súhlasil by som aj s COVID automatom, aj to bola dobrá situácia. Mám 20 zamestnancov, ktorých potrebujem, no pre nás nič nerieši, že otvoria. My potrebujeme akcie, plesy a hromadné podujatia."

B. Kollár: 1,5 miliardy na nájomné bývanie na Slovensku. Rakúska Vienna Insurance Group je pripravená na investíciu.
Predseda parlamentu Boris Kollár sa minulý týždeň stretol vo Viedni s predstaviteľmi spoločnosti Vienna Insurance Group. Rokovali o výstavbe nájomných bytov na Slovensku. Vienna Insurance Group (VIG) patrí k najväčším rakúskym investičným... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ivan Mihale

Prepúšťaniu sa nevyhneme

"Rok a pol nám nikto poriadne nepomohol a teraz je už na všetko neskoro. My sme jedna z najväčších spoločností, máme 400 zamestnancov a doteraz sme nikoho neprepustili. Teraz však je tak neskoro, že budeme musieť prepúšťať," vyjadrila sa majiteľka reštaurácie Bokovka z Trnavy Barbora Bednarik Benčíková.

"Mali sme zatvorené v najsilnejšom období. Jediné, čo nás teraz zachráni, je okamžitá finančná pomoc od štátu na základe poklesu tržieb. Vlastníme reštaurácie aj v  Prahe a oproti Slovensku je to práve tam jasne nastavené. Majú pravidlá, a to my na Slovensku nemáme," dodala pre portál.

Samuel Marec o tom, ako NIEKTO daroval voličov Ficovi
K pieskoviskovej česti Igora Matoviča, ale aj k jeho neomylnému politickému citu napísal Samuel Marec blog, pre denník SME. Okrem iného v ňom poukazuje aj na to, ako Igor Matovič daroval voličov Robertovi Ficovi a prečo sa slovo demokracia na... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.