Benedikt XVI. a jeho Vianoce
24 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Ako uvádza tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na Vianoce sprevádza emeritného pápeža Benedikta XVI. hudba v podaní Domspatzen, chlapčenského zboru z rodiska Benedikta XVI., Regensburgu.

„Bez tejto hudby pre neho neexistujú skutočné Vianoce,“ povedal osobný tajomník Benedikta XVI., arcibiskup Georg Gänswein.

Ako ďalej kancelária uvádza,tento preslávený chlapčenský zbor viedol v rokoch 1964-1994 pápežov brat, kňaz a hudobník Georg Ratzinger (1924-2020). Okrem toho strávi Benedikt XVI. sviatky v malej skupine šiestich ľudí: arcibiskup Gänswein a rehoľné sestry z kláštora Mater Ecclesiae, ktoré sa o dom denno denne starajú.

Arcibiskup Gänswein pokračuje v prezrádzaní vianočných rituálov, napríklad že majú už ozdobený vianočný stromček a vo viacerých miestnostiach sú rozostavané rôzne betlehemy. Medzi nimi aj najnovší betlehem, ktorý biskup Rudolf Voderholzer priviezol pre Benedikta XVI. z Regensburgu pri jeho nedávnej návšteve Ríma. Chýbať nebudú ani sladkosti vrátane zákuskov, ktoré emeritný pápež má tak nesmierne rád.

Diktát Bruselu sa nekoná, tak nech sa naši politici nevyhovárajú, myslí si právnička
Ak zavedú povinné očkovanie, nebude to EÚ, ale naša vláda! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti právnička. Vakcinačné okienko z dieľne EÚ "Tak si to skúsme zhrnúť," píše Judita Laššáková. "Distribúcia experimentálnych vakcín proti... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Záverom,keď sa arcibiskupa pýtali na zdravotný stav na bývalého pápeža 94-ročného Benedikta XVI., jeho osobný sekretár povedal, že stav je „stabilný v slabosti, ale chvalabohu, má sviežu myseľ “ a to je najdôležitejšie. Čo je prekvapujúce Benedikt predovšetkým nestratil zmysel pre „ humor “.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.