PREČO záchranár odmietol Matovičove ODMENY, priamo pod jeho príspevkom!
21 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Igor Matovič chcel zase zaujať. Na sociálnej sieti zverejnil fotografiu premiéra Eduarda Hegera s textom, ktorý v čitateľovi evokuje aj podľa komentárov dve veci. To prvé: Akoby mali poslanci OĽaNO preteky v tom, kto sa viac votrie do priazne predsedovi hnutia. To druhé: rozhočenie ľudí. Najviac emotívnym je ale príspevok záchranára, ktorí odpracuje mesačne 360 hodín a covidovú odmenu, ktorá je úplne iná, ako tvrdia "mocní" venuje dôchodkyni. Tá vo svojej zúfalej finančnej situácii zaútočila práve na neho. 

"Je 0:51 utorok ráno … a tak som si povedal, že vám sprostredkujem aktuálny pohľad do zákulisia našej politiky … aby ste vedeli, že máte premiéra, ktorý na ľudí myslí aj vtedy, kedy už veľká väčšina z vás sladúčko spinká. Ste v dobrých a starostlivých rukách … a dúfam, že ma nezabije za fotečku,) Brúúú," napísal expremiér, súčasný minister financií Igor Matovič.

Pod príspevkom začali pribúdať komentáre. A možno aj splnili cieľ. Ľudí opäť rozdelil do dvoch táborov. Tí, ktorí sa nad správaním eexpremiéra ešte nedokázali povzniesť, komentovali. A tí, ktorí sú v skupine " verní hnutiu OĽaNO," za akúkoľvek cenu komentovali tiež. 

Práve na nich reagoval p. Ladislav: "A toto vtieranie sa Matovičovi, vám dávajú v Oľano aspoň nejaké vianočné odmeny?" Pýtal sa.

P. Júlia Matovičovi vysvetlila, že to, čo zverejnil nie je zákulisie politiky, ale kancelárie. A isto nie v noci. Iný komentujúci im odkázal:  "Status hodný na najvyšších predstaviteľov štátu! Ako malé deti."

Tí z najvernejších z hnutia OĽaNO okrem toho, že sa ponáhľali votrieť šéfovi do priazne, okritizovali aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Napríklad Karol Kučera. Ten napísal: "Väčšina ľudí nevie, koľko úsilia a práce a hodín nadčasu venujete tomu, aby sa ľudia na Sk mali konečne lepšie. Takto sa má pracovať pre ľudí . Byť v týchto funkciách je poslanie, môže nadávať kto chce, ale my máme čisté svedomie, že pre ľudí robime maximum. To by mali oceniť všetci ľudia a hlavne aj naša prezidentka! Igor a Edo som na Vás hrdý."

Exminister financií poukazuje na obriu kauzu pri pandemickej pomoci. Niekto tu má problém...
"Igorovi Matovičovi dnes žiadne schránky nevadia," píše exminister financií Ladislav Kamenický, ktorý poukazuje na ďalšiu kauzu rozkrádania desiatok miliónov pandemickej pomoci. Tá podľa neho pokračuje. "Prečo Krajniak ešte neodstúpil a prečo... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Jeden komentár ale spomedzi všetkých vynikol. Napísal ho záchranár Martin Sojka 

"Igor Matovič! Väčšina nás záchranárov 24 hodín ťažko pracuje, pričom vy politici sladko spinkáte! Pán minister nemyslíte že by si ľudia ktorí iba zachraňujú životy zaslúžil trošku viac vašej pozornosti? Čakal som od vás zmenu preto som vás volil! Ale aby pán premiér nás hodil do jedného vreca s vagabundom Ficom a psychicky chorým Kotlebom to ma veľmi urazilo a všetkých mojich kolegov. A vôbec už nehovorím o tom 350 eur-ovom jednorázovom príspevku teda čo ste prezentovali v médiách. Len ste zabudli povedať že je to v superhrubej mzde vlastne jedno.

Ale na jednej strane Vám chcem poďakovať. Lebo takto ako sme sa konečne po rokoch všetky záchranné zložky spojili bez ohľadu na firmu a to sa ešte nestalo. Viem, že máte určite možnosť aby ste odslúžil jednu 24 hod. službu na záchranke. Skúste si to vybaviť a potom dajte status na Facebook, ako ste sa cítili po službe. Budem čakať. Ja tieto peniaze čo dostanem určite nechcem! A dám ich prvému človeku, ktorý ich bude potrebovať. Pekné ráno vám prajem aj p. premiérovi," napísal.

Na tento záchranárov komentár ale nereagoval minister financií, ani nikto z jeho poslancov. Readovala zúfalá dôchodkyňa, ktorá si svoju zlosť doslova vybila na záchranárovi. "Pán Sojka, uráža mňa a určite mnoho iných keď takto hodnotíte sumu čo dostanú zdravotníci. Ja a veľa iných taký dôchodok nemáme. Vidno že si to nedokážete vážiť a máte dosť prostriedkov na slušný život," napísala Ria Spisiaková.

Koľko stoja Vianoce otca jedenástich detí?
Blíži sa čas Vianoc preto 1.pluska.sk vyspovedala predsedu NR SR Borisa Kollára, ako u neho prebiehajú a s kým ich trávi. Má 11 detí s 10 ženami, takže jeho čas na prežívanie s každým jedným z nich, je časovo obmedzené. Podľa predsedu parlamentu... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Záchranár na útok dôchodkyne reagoval nečakaným gestom 

"Ria Spisiakova určite by som vám doprial viac, ako každému kto si to tvrdo dopracuje. Úplne s vami súhlasím že veľa ľudí žije z takého dôchodku. A je to strašné! Ale, žijeme v rozkradnutom štáte a na slušných ľudí peniaze nie sú. Nebudem Vám vysvetľovať problematiku a peniaze ktoré zarábame lebo pri všetkej úcte sa tomu vôbec nerozumiete. Neviem či ste niekedy pracovali 360 hodín mesačne za 1500e min 10 rokov?  Skúste si to prepočítať byť s rodinou raz za tri dni...Pekný deň Vám prajem. Keďže ste prvá, ktorá tieto peniaze určite potrebuje tak moja covidová odmena je vaša. Len ešte pre info! Je to necelých 200 eur. To, čo hovoria v médiách je pre vás ľudí laikov, aby vyzerali že sú štedrí. Určite sa s vami skontaktujem. Dovidenia," napísal.

Za povšimnutie stojí aj reakcia iného komentujúceho. "Martin Sojka, príde čas keď ho budete odnašať na psychiatriu. A vtedy nastane konečne tá dobrá zmena! Matelko sa hrá, že v noci pracuje, ale nenapíše, že má za to zaplatené 10 krát viac, ako vy záchranári na ktorých táto celá krajina momentálne stojí!

Bývalá národniarka: "Z tohto zlého sna sa musíme prebojovať!"
Na vyhlásenie Ministerstva zdravotníctva o tom, že Úrad nad zdravotnou starostlivosťou analyzuje podnety na piatich lekárov, kvôli ktorým zriadil aj etickú komisiu vo svojom statuse reaguje aj Anna Belousovová (NaS) Rozmýšľaš? Budeš... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD