Juraj Mesik upozornil na presun peňazí z eurofondov: Čoho všetkého sú úplne obyčajní ľudia pri moci schopní
21 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Juraj Mesik si všimol presun financií z rozpočtu Ministerstva životného prostredia do rozpočtu Ministerstva zdravotníctva. Peniaze mali byť presunuté dňa 3. 11. a pôvodne boli určené na ochranu pred dôsledkami zmeny klímy. Mesik tvrdí, že Hegerova vláda obchodníkom so špáradlami darovala krásny vianočný bonus. A nerozumie, prečo byrokracia v Bruseli toto všetko ochotne prehltne.

"48,3 miliónov eur na nákup ďalších špáradiel do nosohltanov," píše Juraj Mesik na sociálnej sieti a odkazuje na zmluvu v centrálnom registri zmlúv, na základe ktorej mala Hegerova vláda obchodníkom so špáradlami darovať krásny vianočný bonus.

@reprofoto/ Zdroj: Crz.gov.sk

"Naivný občan by si myslel, že zneužitie peňazí EU bude súdruhov z EU zaujímať, ale nechajme naivitu svedkom Pfizerovym. Ničmenej je pozoruhodné, čoho všetkého sú úplne obyčajní ľudia pri moci schopní - a čo byrokracia v Bruseli ochotne prehltne," píše Mesik.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/17/triezve-hlavy-v-amerike

Niektoré "bonusy" iných firiem

Juraj Mesik tvrdí, že takých bonusov dostali firmy bojujúce s pandémiou minulý aj tento rok samozrejme oveľa viac aj bez zneužitia EÚ fondov určených na ochranu životného prostredia. A zverejňuje aj príklady:

"Napríklad 3. marca 2021 dostal pekných 81,4 milióna eur SD Biosensor. V ten istý požehnaný deň šlo aj ďalších 57,75 miliónov eur pre Siemens Healthcare Diagnostics., 21. októbra 2021 ďalších 31,9 milióna pre ten istý Siemens., 29. novembra 2021 šlo 23,2 milióna pre Merck na nákup molnupiraviru, experimentálneho lieku s podstatne nižšou účinnosťou a vážnymi nežiadúcimi účinkami pri liečbe covidu ako má rad účinných a bezpečných liečiv za 1 euro za balenie ...".

Igor Matovič sa skoro rozplakal. Tvrdí, že Zuzana Čaputová je podrazáčka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v diskusnej relácii TA3 "V politike" vyjadrila aj k efektivite opatrení v boji proti pandémii a uviedla, že vláda má problémy a líderstvo vlády je slabé. Na tieto výroky takmer okamžite reagoval expremiér, súčasný... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Obyčajné, orwellovsky slobodné, s big farma solidárne

Podľa Mesika by sa dalo pokračovať, ale pýta sa, že načo?

"Ovce sú predsa na to, aby boli pravidelne poriadne ostrihané. Skrátka obyčajné, orwellovsky slobodné, s big farma solidárne a tradične rodinné eldorádo, či skôr salaš s menom Slovenská republika," odpovedá zároveň na svoju otázku.

V závere príspevku dodáva: "Aby sme neboli nevšímaví: almužnu po 350 eur prisľúbili aj zdravotníkom a sociálnym pracovníčkam. Má na ňu ísť 51 miliónov - no veď to je bez pár desiatok miliónov skoro toľko, ako dostali Siemens či SD Biosensors," komentuje kroky vlády oceniť prácu zdravotníkov, ktorí si aj tie peniaze museli vybojovať "poďakovaním" pred Úradom vlády, za čo boli dvaja z nich odvedení na políciu.

„Musíme sa naučiť žiť s Covidom" – Britský minister odstúpil na protest proti Johnsonovej vláde (VIDEO)
Britský minister pre brexit David Frost odstúpil z funkcie pre politické nezhody. Je proti novým koronovým opatreniam vlády, píše The Epoch Times. Kancelária britského premiéra Borisa Johnsona zverejnila list Davida Frosta, ministra pre brexit, v... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová