Právnička poukazuje na neustále prešľapy slovenskeho europoslanca (VIDEO)
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

"Minulý týždeň som bola v Štrasburgu v Európskom parlamente a vďaka tomu mám celkom dobrý prehľad o tom, čo sa tam dialo." Začína svoj status na sociálnej sieti ústavná právnička Judita Laššáková: "V nedeľu sa mi dostalo do pozornosti oslavné video pána europoslanca Petra Polláka. Áno, oslavné, lebo ho venoval europoslancovi Milanovi Uhríkovi."

Covid pass podlieha režimu GDPR

"V minulom roku sa Európsky parlament uzniesol na pravidlách pre celý schengenský priestor. Europoslanci sa zhodli na tom, že ak členské štáty zavedú tzv. covid pas, mali by sa riadiť rovnakými pravidlami. Na vydanie tejto „vycestovacej doložky“ sa ako rovnocenné podmienky uvádzali očkovanie, prekonanie alebo testovanie. Je mi záhadou, ako sa mohlo stať, že sa pán europoslanec Pollák dostal ku covid pasu europoslanca Milana Uhríka. Z vyjadrení pána Polláka by totiž divák mohol nadobudnúť dojem, že pán Uhrík je očkovaný." Vysvetľuje právnička: "Nevedno, z akých zdrojov čerpal informácie, no nemožno vylúčiť, že sa oboznámil so zdravotnou dokumentáciou inej osoby, na čo pán europoslanec Pollák nemá zákonný nárok. Pravidlá covid pasov podliehajú režimu GDPR, ako je stanovené v samotných uzneseniach prijímaných Európskym parlamentom."

Nespievaš našu pieseň? Tak nespievaj vôbec! Čistky sa vrátili...
Presne tohto hesla sa drží Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. A tak sa na sociálnej sieti pochválilo krokom, ktorý by ho v normálnej spoločnosti vôbec nectil. Ten krok vlastne nie je ich Na sociálnej sieti MZ SR prezentuje, že Úrad... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Nie je to prvý prešľap pána Polláka

na poli propagandy súvisiacej s ochorením COVID-19 tvrdí Laššáková: "Vlani pomáhal slovenskej vláde zatvárať Rómov do nútenej karantény a obhajoval stráženie osád vojskom. Slovenská armáda bola použitá proti vlastnému obyvateľstvu! Peter Pollák obhajoval skutky vlády slovami, ktoré asi vyslovil v strese. Inak si tú formuláciu nie je možné vysvetliť. Vraj ak by neodhalili pozitívne testovaných na covid v osadách, oni „by mohli šíriť vírus nielen po osadách, ale aj medzi ľuďmi“. Netušila som, že v osadách nežijú ľudia, pán europoslanec Pollák?!" Konštatuje J. Laššáková so sebe vlastnou iróniou.

Potreboval sa priživiť

namiesto toho, aby hľadal cestu ku kolegovi Uhríkovi, hovoril s ním o riešeniach v prospech občanov, hľadali zhodu na pomoci ľuďom v osadách na Slovensku, "na svojom facebookovom profile dňa 18. decembra 2021, naznačuje, že pán Uhrík bol proti Covid-19 zaočkovaný. Sú aj takí, čo sa takto snažia získať si politické body. Okolnosť, že sa pán europoslanec uchýli ku klamstvám, dezinformáciám a polopravdám, považujem za nedôstojné a je to v absolútnom rozpore s náplňou práce zákonodarcu. Urobiť chybu je jedna vec, ale neospravedlniť sa za ňu už druhá. Účelový zostrih (montáž), cieľom ktorého bolo uškodiť Milanovi Uhríkovi, bol urobený z videa starého niekoľko mesiacov. Pán Uhrík v ňom hovorí o informáciách neaktuálnych v tomto čase."

Slovenský prírodovedec, biológ, spisovateľ, esejista, publicista a dramatik má „nevhodné“ názory
Gustáv Murín sa naširoko vyjadril k očkovaniu detí. Keďže jeho text obsahuje mnohé predpoklady a úzko súvisí s kritikou očkovacej propagandy, bol stiahnutý z mediálneho priestoru. Preto sme sa rozhodli publikovať ho v Hlavnom denníku. Podľa... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Poslanec nie je pánom Váhu a Tatier!

"Za seba – ako volič a občan - môžem povedať, že prácu europoslanca a poslanca národného parlamentu si takto nepredstavujem!" Bráni sa Laššáková: "Všetci by mali hľadať spoločné riešenia. Každý z nich zastupuje občanov. V prípade týchto dvoch pánov by sa skôr dalo povedať, že dve skupiny občanov, vraj nezmieriteľných. Úlohou poslancov je napriek osobným animozitám sadnúť si za jeden stôl a snažiť sa nájsť riešenia vyhovujúce obom skupinám. Nemať niekoho rád, a preto sa s ním nezhovárať, si môže dovoliť sused voči susedovi. No ešte aj oni by pri požiari domu jeden druhému pomáhali. Zato my tu máme elitárskych politikov, a to už hodne dlho, lebo je „in“ a „kúúúúl“ sa s „neprijateľnými“ nezhovárať."

Poslancov neplatíme za spory!

"Tí sú platení za to, aby vykonávali prácu podľa svojho svedomia a presvedčenia v prospech nás občanov. Občanov, ktorí im prispievame na ich platy. Skrátka: platíme ich za to, aby nachádzali riešenia. Ak by ma zaujímalo to, čo robia političky a politici v súkromí, prečítam si bulvár! Chcela by som inteligentných a odborne zdatných politikov zameraných na hľadanie systémových riešení." Upozorňuje ústavná právnička.

A ešte niečo

"Je každého osobná vec, či sa nechá alebo nenechá zaočkovať proti COVID-19. Blúznenie neschopných politikov o povinnom očkovaní je smiešne a prízemné. Samozrejme mi je jasné, že mnohí si vďaka tomuto nehoráznemu videu z dielne pána europoslanca Polláka budú myslieť, že do budovy Európskeho parlamentu sa dostanú len tí, ktorí sú zaočkovaní. To nie je pravda. Bola som tam minulý týždeň. Bez toho, aby som bola očkovaná proti COVID-19. Sedela som na káve s kolegom z Belgicka, ktorý očkovaný je. No keďže nepatrím k ľuďom so sklonmi k segregácii kvôli akejkoľvek definičnej rozdielnosti, odmietam zo zoznamu svojich kamarátov vyhadzovať ľudí, ktorí majú iný názor." Upozorňuje Laššáková s tým, že odmieta aj poprekrúcané tvrdenia Petra Polláka. "Veď si ich vypočujte," odporúča.

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.