Nespievaš našu pieseň? Tak nespievaj vôbec! Čistky sa vrátili...
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Presne tohto hesla sa drží Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. A tak sa na sociálnej sieti pochválilo krokom, ktorý by ho v normálnej spoločnosti vôbec nectil.

Ten krok vlastne nie je ich

Na sociálnej sieti MZ SR prezentuje, že Úrad nad zdravotnou starostlivosťou preveruje lekárov šíriacich dezinformácie. Dokonca zriadil aj etickú komisiu, ktorá by mala zanalyzovať konanie piatich lekárov. 

Kto je na "čiernej listine"

Aj to prezrádza status na sociálnej sieti: Doc. MUDr. Štefan Hrušovský, CSc., MUDr. Andrej Janco, MUDr. Ján Lakota, CSc. MUDr. Peter Lipták a MUDr. Michal Piják. Pri všetkej úcte voči ministerstvu, ide o lekárov, ktorí ordinujú možno dlhšie, ako ktorýkoľvek z ministerských úradníkov, rozhodujúcich v "komisii pravdy".

Milan Markovič bez servítky: Treba ten Brusel vôbec brať vážne?
Keď bola v 90. rokoch minulého storočia hviezda Milana Markoviča na vrchole, zažil si teda od štátnej moci a jej prisluhovačov, všeličo. Ale k očkovaniu ho veru nikto nenútil. Čo nebolo, môže byť a píše o tom v článku pre portál... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Spolupráca s novým vedením SLK

V rámci nej Slovenská lekárska komora obnoví edukačné projekty, v ktorých bude klásť dôraz na dohľady. U MUDr. Liptáka bolo prvé disciplinárne konanie ukončené a viedlo k pokute päťsto eur. ÚDZS túto sankciu nepovažuje za dostatočnú - MUDr. Lipták stále nezmenil obsah stránky svojej ambulancie. "Úrad preto s potešením prijal informáciu o tom, že SLK v rámci svojich obmedzených zákonných možností plánuje pristúpiť k tvrdšej sankcii a nadviazať tak na vyhlásenie zo svojho posledného snemu, kde si lekári zvolili nové vedenie:" Píše sa v statuse MZ SR.

Inšpirovali sa v Rakúsku

„Pevne verím, že hlavným hnacím motorom dodržiavania etického kódexu zdravotníckeho pracovníka bude konzekventnejšie uplatnenie kompetencií stavovských organizácií,“ uviedla predsedníčka úradu Renáta Bláhová. S cieľom zbierania skúseností úrad inicioval aj rokovania s rakúskou lekárskou komorou (ÖAK), ktorá od vypuknutia pandémie spustila disciplinárne konania približne 50 lekárov z vlastných radov, ktorí spochybňujú COVID-19.

Hamran o zadržaní Fica. Bude sa zatýkať na dennom poriadku?!
Dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran odmieta akúkoľvek politizáciu pri uplynulých medializovaných zásahoch polície v súvislosti s pandemickými opatreniami. Poukázal napríklad na zásah voči záchranárom na proteste, voči poslancovi... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Čo čaká piatich nepohodlných?

„V niekoľkých prípadoch už ÖAK pozastavila výkon povolania, v jednom prišiel lekár, ktorý vystavil sporné potvrdenie o oslobodení od nosenia rúška, o licenciu. Varovné signály vysiela ÖAK aj čo sa týka zmluvných vzťahov so zdravotnou poisťovňou,“ vysvetľuje Renáta Bláhová.

Slovenský prírodovedec, biológ, spisovateľ, esejista, publicista a dramatik má „nevhodné“ názory
Gustáv Murín sa naširoko vyjadril k očkovaniu detí. Keďže jeho text obsahuje mnohé predpoklady a úzko súvisí s kritikou očkovacej propagandy, bol stiahnutý z mediálneho priestoru. Preto sme sa rozhodli publikovať ho v Hlavnom denníku. Podľa... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.