Poslanec mini strany žiada od policajného prezidenta slušnosť
20 | 12 | 2021 I Eka Balašková

V tejto krajine asi naozaj niečo nie je v poriadku, keď už aj Juraj Šeliga (Za ľudí) na sociálnej sieti nesúhlasne reaguje na vyjadrenia dočasného prezidenta Policajného zboru.

Na úvod krátka poznámka 

"Verím, že nie je pochybnosť o tom, že Robert Fico nie je mojim priateľom ani spojencom." Prípomína poslanec Za ľudí: "Avšak to, ako sa dnes vyjadroval na tlačovej konferencii dočasný policajný prezident Hamran, mi príde zo strany policajného prezidenta nepatričné. Také vyjadrenia a formulácie môžu používať politici v politickom boji (aj to by mali zvážiť intenzitu), ale nie polícia Slovenskej republiky. Prepáčte, asi som v tomto konzervatívny."

Praje si očistu polície 

V rámci svojich možností dokonca asi aj robí, čo vie, aby jej pomohol, tvrdí ďalej J. Šeliga: "Pán Hamran mi je sympatický svojou energiou a rozhodnosťou, ale od nového vedenia očakávam aj určitú štábnu kultúru. Mnohým bolo sympatické, konečne to Ficovi povedal narovinu. Ale za seba - na tlačovú konferenciu policajného prezidenta vo vzťahu k obvinenému určite nepatria slová ako “chrapúňske” a podobne. Ak tento trend bude pokračovať, neviem, aké slová budeme počúvať o chvíľu a aký vplyv to bude mať." 

Profesor zľahčuje vedľajšie účinky vakcíny. Ministerstvo dokonca hovorí o psychickom nastavení
Mnoho ľudí po prvých dvoch dávkach nehlásilo žiadne vedľajšie účinky očkovania proti covidu. Tie po tretej dávke ich však dosť vydesili. Podľa profesora Krčméryho je však všetko, ako má byť. Viac píše Plus1deň. Je predpoklad, že variant Omicron... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Politici sa vyjadrujú aj horšie

Ale to sú politici v politickom boji. Napriek tomu by sa tak vyjadrovať nemali." Súhlasí poslanec Za ľudí: "Jazyk, kultúra a vystupovanie dáva našim inštitúciám vážnosť a dôveru. Platí to pre všetkých a podrýva to autoritu a profesionalitu verejných inštitúcií. To je kľúčové, pretože politici a rovnako úradníci prichádzajú a odchádzajú. Inštitúcia a dôvera v štát je to, čo zostáva a čo je potrebné budovať."

Právnikovo P.S.

"To, čo všetko už polícia a prokuratúra považujú za trestný čin a čo všetko prešetrujú, ma ako právnika prekvapuje, ale o tom inokedy na právnickom fóre…" Uzatvára poslanec Šeliga svoj príspeovk.

Hlava štátu statočne drží kurz
Dokázala to v poslednej nedeľnej diskusii V politike na Ta3 bola hosťom prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa vyjadrovala k dianiu v ostatných dňoch, ale aj k celému uplynulému roku. V kríze potrebujeme silného lídra Prezidentku nezaujíma päť a... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.