Hlava štátu statočne drží kurz
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Dokázala to v poslednej nedeľnej diskusii V politike na Ta3 bola hosťom prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa vyjadrovala k dianiu v ostatných dňoch, ale aj k celému uplynulému roku.

V kríze potrebujeme silného lídra

Prezidentku nezaujíma päť a pol milióna názorov na riešenie pandémie, je za opatrenia, ktoré navrhnú odborníci. Chýba jej jednoznačné stanovisko koalície k opatreniam. "Potrebujeme silného lídra, sme v kríze." Upozornila prezidentka, podľa ktorej je oslabením koalície kritika opatrení niektorých členov vlády.

Je prezidentkou občanov,

deklarovala prezidentka, no v súvislosti s nezáujmom o názory 5,5 milióna ľudí je trošku otázne, ktorých občanov má na mysli vo svojom tvrdení. Uviedla to preto, lebo v ostatnej dobe počúva od opozície, že je provládna a od vlády, že podporuje opozíciu. Vyjadrila sa tiež k stretnutiu s P. Pellegrinim.

Politológ a historik: Prezidentka zabudla prezradiť dôležitú informáciu
Tak, ako mnoho ďalších Slovákov, aj Eduard Chmelár si zapol politickú diskusiu na TA3. Hosťom v spravodajskej TV bola prezidentka Zuzana Čaputová. Obrana proti kritike "Zuzana Čaputová sa bránila voči rastúcej kritike verejnosti. Vo vysielaní... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

O čom teda spolu hovorili?

Prezidentka svoje stretnutie s jedným z lídrov opozície nepovažuje za nič nezvyčajné. “Deň predtým som mala stretnutie s premiérom, ministrom zdravotníctva, ministrom zahraničných vecí. Rozprávali sme sa napríklad o vakcinácii… Peter Pellegrini je druhý najpopulárnejší politik, je to líder najväčšej opozičnej strany Hlas a považovala som za potrebné, keďže ich rétorika vo vzťahu k očkovaniu sa nejakým spôsobom vyvíja v prospech očkovania, aby túto vec podporil. O tomto sme sa napríklad rozprávali." Povedala prezidentka v relácii a doplnila: "Hovorili sme aj o téme referenda. Určite nie nejaké predčasné voľby.”

Vyjadrenie aj k zadržaniu záchranárov a R. Fica

Spôsob, akým k tomu došlo nemá byť podľa slov prezidentky politickou témou. Postup polície nech preverí prokuratŕa. U záchranárov však vníma to, že do protestu boli "dohnaní" tým, že s problémom ich platov neboli vypočutí. "Bez nich si s pandémiou neporadíme", upozornila Zuzana Čaputová.

Bude kandidovať aj v ďalších prezidentských voľbách?

Sme v polovici jej funkčného obdobia a tak túto tému momentálne nepovažuje za dôležitú, svoju kandidatúru však vylúčiť nemôže, uviedla v relácii V politike prezidentka Čaputová.

Z Romanovho príbehu mrazí. Vakcína z neho urobila invalida
Roman (53) z Lietavskej Lúčky bol zdravý muž v najlepších rokoch. Až kým kompletne neochrnul a skončil na ARO. Život sa mu radikálne zmenil potom, ako sa postavil do radu "zodpovedných." Diagnóza znela Guillain – Barrého syndróm. Z Romanovho... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.