Politológ a historik: Prezidentka zabudla prezradiť dôležitú informáciu
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Tak, ako mnoho ďalších Slovákov, aj Eduard Chmelár si zapol politickú diskusiu na TA3. Hosťom v spravodajskej TV bola prezidentka Zuzana Čaputová. 

Obrana proti kritike

"Zuzana Čaputová sa bránila voči rastúcej kritike verejnosti. Vo vysielaní TA3 uviedla: „Opozícia ma nazýva hovorkyňou vlády. Niektorí vládni politici zase hovoria, že uzatváram dohody s opozíciou. Ani jedno nie je pravda. Len to dokazuje, že nepatrím ani jednej strane. Som prezidentka ľudí...“ Cituje Chmelár prezidentku. "Označiť kritiku zo strany opozície a zároveň z úst Matoviča za dôkaz, že je nestranná, je úsmevná lož, ktorú často používajú aj jej podporovatelia z radov politikov a analytikov."

Prezidentka SR Zuzana Čaputová by vypla ľuďom internet. Má pocit, že tam je amaterizmus
Denník N priniesol rozhovor Moniky Tódovej s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. V rozhovore padla aj otázka o povinnom očkovaní. Týkala sa povinného očkovania a vypnutého internetu. Aká bola odpoveď? Prezidentka uviedla, že by súhlasila s vypnutím... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Maximálne zaujatá

"Je to podobná hlúposť ako povedať, že Matovič je nestranný, lebo kritizuje Sulíka aj Fica. V jej tíme nie je nikto, kto by vybočoval z radov jej liberálnej bublinky a kto by jej umožnil vidieť aj iné možné pohľady a riešenia. V rozhovore s Monikou Tódovou sa až zabudla ovládať, keď prejavila svoju radosť nad tým, že vláde prechádzajú zákony, nielen slovne, ale aj akýmsi zvláštnym radostným kňučaním." Pripomína historik nedávny rozhovor, o ktorom sme písali na našich stránkach aj my. 

Progresívna prezidentka

"Pri vymenovaní vlády v čase, keď jej nedôverovalo 80 percent ľudí, sa nechala počuť, že si vraj všetci želajú jej úspech. To, že má prezidentka osobný spor s Igorom Matovičom, nehovorí nič o jej nadstraníckosti, lebo s týmto bláznom má problém každý. Igor Matovič berie jej kritiku osobne, ale ona nemá problém s vládou, ona má problém s ním. Áno, Zuzana Čaputová je provládna politička. Presnejšie, liberálna. A ešte presnejšie – patrí Progresívnemu Slovensku. Nikdy nekritizovala SaS alebo Za ľudí a aj s Borisom Kollárom má výborné vzťahy. No najviac zneužíva svoju funkciu na to, aby pomáhala Progresívnemu Slovensku pretláčať jeho agendu. Nazývať toto správanie nadstraníckym môže len zaslepený fanatik." Konštatuje politológ Chmelár.

Prezidentka mimo reality

"Najviac ma však zamrazilo, keď dnes povedala doslovne toto: „Mňa nezaujíma 5.5 milióna názorov na to, ako máme riešiť pandémiu.“ Aj keď viem alebo aspoň tuším, ako to myslela, je krajne nešťastné až nevhodné, ak takéto slová vyjdú z úst hlavy štátu. Spolu s jej výrokom „žijem v krajine, ktorej nerozumiem“ to z nej robí osobu, ktorá je úplne odtrhnutá od spoločnosti." Chmelár ďalej vysvetľuje: "Lebo povedať v jednej a tej istej relácii, že je prezidentkou ľudí a zároveň, že ju názor všetkých tých 5,5 miliónov občanov Slovenskej republiky nezaujíma, je gól do vlastnej bránky. Kým má podporu americkej ambasády a štedré finančné prostriedky na kampaň, môže jej to byť jedno, ale v očiach mnohých ľudí sa tým diskvalifikovala." 

"Drobnosť" zo záhadne utajovaných stránok scenára "boja" jeho blahorodia proti "skorumpovanej mafii"
Bol to pre niekoho fakt blbý týždeň. Profesionálni luhári z mainstreamu nezvládli kauzu "Mečiarových amnestí" a korektný výklad paralelného rozhodnutia Súdneho dvora Európskej únie v súvislosti s nimi. Naopak, nepriamo na svetlo "božie" vyniesli... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Podčiarknuté sčítané:

"Sme radi, že sme sa dozvedeli, že Zuzana Čaputová je prezidentkou ľudí. Dávno vieme, že nie je prezidentkou všetkých ľudí. Na ňu platí to, čo povedal český expremiér Vladimír Špidla na adresu Václava Havla: Zavrhuje politiku ako remeslo. A tým vytvára predstavu mesiáša, že nám stačí krásny človek na to, aby to tu vyzeralo ako v raji. Ale takto to nefunguje. Je to nebezpečná skratka a dedičstvo toho najhoršieho kultu osobnosti, ktorý demokraciu nielen oslabuje, ale aj priamo ohrozuje." Uzatvára E. Chmelár svoj status.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.