"Drobnosť" zo záhadne utajovaných stránok scenára "boja" jeho blahorodia proti "skorumpovanej mafii"
19 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Bol to pre niekoho fakt blbý týždeň. Profesionálni luhári z mainstreamu nezvládli kauzu "Mečiarových amnestí" a korektný výklad paralelného rozhodnutia Súdneho dvora Európskej únie v súvislosti s nimi. Naopak, nepriamo na svetlo "božie" vyniesli čosi, o čom "sa patrí" mlčať. Kauzu Technopol.

Bola to kauza, ktorá nielenže zrodila Kočnera a stala sa tak nepriamo predohrou k vražde dvoch mladých ľudí, ale aj záhadné "upratanie" syna niekdajšieho prezidenta. Amnestovaného otcom - prezidentom. A odmeneného doteraz štátnymi službami v radoch štátnej diplomacie.

Matovič s Korčokom a ďalšími akosi túto kapitolu z frašky boja proti "skorumpovaným bastardom" a čistenia Slovenska od "ficovských mafií" akosi vyzmizíkovali zo svojej propagandy.

Kedy to naposledy Matovič povedal, že zákon platí pre všetkých rovnako? A kedy to odpapagájoval jeho Berija Mikulec? Tento týždeň, ktorý sa končí štvrtou adventnou nedeľou? Takže - hoci to vo fráze platí pre všetkých, predsa len nie v praxi pre všetkých všetkých. Pre nových "našich" všetkých je tu výnimka. Alebo si spomínaní dobrovoľne a radostne verejne špinia do vlastných úst. Za rozjasaného potlesku mainstreamu a radostného súhlasu "vnímavej" prezidentky.

Pre tínedžerov z mainstreamu

"Michal Kováč mladší je synom prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Dlhý čas pracoval ako vedúci slovenského Ekonomického a kultúrneho úradu na Taiwane. Zaplietol sa tam do pochybných finančných machinácií. Dosahovali hodnotu 30 miliónov eur. Jeho meno tiež figurovalo v jednej z najznámejších káuz na Slovensku – Technopol. Bol do nej zapletený spolu s Mariánom Kočnerom. Momentálne je vymenovaný prezidentkou Čaputovou za veľvyslanca v Spojených arabských emirátoch," písali sme v Hlavnom denníku asi pred pol rokom.

Prečo tu Matovič zvoláva bombastické tlačovky o tom, ako "skorumpovaní bastardi" okradli štát na nejakých colných poplatkoch a nevadia mu doteraz prepáčené milióny, o ktoré prišiel štát v kauze Technopol? Lebo je v pozadí "náš" a dokonca ten náš, ktorého mainstream vyhlásil za takmer blahorečeného? Alebo nemá na to Matovič "gule"? Tí, ktorí ho držia na špagátikoch, si neželajú aby toto riešil?

Nerobí sa to, ale citujme ešte raz sami seba

"Kováč ml. si ... s jeho známym založili firmu SYCKO," písali sme v Hlavnom denníku pod titulkom "Kto je Michal Kováč mladší? Bývalý Kočnerov komplic, dnes veľvyslanec" v článku Imricha Kovačiča začiatkom leta. Ale pokračujme v redakčnom návrate v čase: "Názov bolo možné nájsť vždy na prvej strane novín až do 7. 3.1995, keď sa v slovenskom denníku objavila správa o vydaní možného „zatykača“ nepriamo na jeho meno. Neskôr sa potvrdilo, že išlo práve o známu kauzu Technopol, v ktorej bol namočený spolu s Mariánom Kočnerom."

"Kováč ml. bol od decembra 1995 na Slovensku trestne stíhaný pre navádzanie na podvod. V júni 1996 chcel ísť do Nemecka vypovedať, ale na hraničnom priechode s Rakúskom ho policajti zastavili a ako stíhanej osobe mu odobrali pas.

V Nemecku odsúdený P. Krylov tvrdí, že M. Kováč ml. ho nahováral, aby zorganizoval podvod voči Technopolu cez firmu Introcommerce. V decembri 1995 major Valenčík obvinil M. Kováča ml. z navádzania na spáchanie trestného činu podvodu,“ napísal v roku 1996 v denníku SME Peter Tóth.

"Skončilo sa to tak, že mu prezident Michal Kováč 12. decembra 1997 udelil prezidentskú milosť, ktorou sa všetky stíhania voči jeho synovi Kováčovi ml. na Slovensku zastavili. Vo februári 1998 mu pas vrátili. Dodajme, že prezident udelil amnestiu nielen synovi, ale aj Kočnerovi."

Takže nielen Mečiarove amneste a nielen kauza "únos"

Končiaci sa týždeň nám predviedol nielen trápnu snahu o zamlčanie časti rozhodnutia Súdneho dvora Európskej pnie, predviedol nám nielen majstrovstvo médií hlavného prúdu propagandisticky prekrútiť, zatajiť a prefabrikovať informácie do guláša dezinfornácií a hoaxov.

On nám ukázal aj nadšený súhlas hlavy štátu - právničky - s touto fraškou a s touto mediálnou praxou. Alebo je to jej "nevedomosť" a čo je z tých možností horšie, si vyberte sami.

Tak poďme čistiť ten chliev, ale naozaj "od podlahy", veď padni komu padni, alebo nie?

Takže - naozaj akosi nám neprekáža, že jeden z tých, ktorých minulosť je nanajvýš diskutabilná, pôsobí stále v štátnych službách štátu, v ktorom o čistení od mafií a všetko ďalšom rozhoduje Igor Matovič?

Alebo je to selektívne čistenie? V päťdesiatych rokoch sa tomu hovorilo čistky.  Ak je to tak a javí sa, že je to tak.

Pripomeňme si jednu starú antickú povesť

Augeias alebo Augiáš je v gréckej mytológii syn boha Hélia a Hyrminy, dcéry kráľa Nélea. (Podľa inej verzie syn Forba alebo boha Poseidóna.) Élidský kráľ Augeias vlastnil obrovské stádo dobytka, ktorého počet dosahoval až tritisíc kusov. Do mýtov sa však Augeias nedostal pre svoje postavenie, kráľovský stolec a bohatstvo, na ktorých si zakladal, ale pre hroznú špinu v jeho chlieve o ktorý sa nestaral tak, ako by  bolo potrebnmé sa starať.

Možno niečo podobné hrozí aj súčasnému režimu na Slovensku - a to poznámka k nemu v encyklopédiách - "zakrývali špinu, až kým sa v nej definitívne nestratili."

Blaha: Slniečkári mali fakt deň blbec! TOTO by nezvládli lepšie, ani keby im Fico platil
Kaviareň okúsila vlastnú medicínu! Keby tých "diletantov" priamo platil Fico, nedokázali by efektívnejšie pomôcť Smeru k triumfálnemu návratu. Toto naozaj veľmi trefne skonštatoval smerák Ľuboš Blaha. A čo ho najviac pobavilo? Bratislavská... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková