Z. Čaputová komentovala zadržanie Fica a záchranárov. V jednom prípade ju to mrzí
19 | 12 | 2021 I Juraj Karas / TASR

Spôsob, ako boli políciou zadržaní zdravotní záchranári i poslanec Národnej rady SR a líder Smeru-SD Robert Fico, má byť podľa prezidentky Zuzany Čaputovej odbornou a nie politickou témou a postup polície má preveriť prokuratúra.

Povedala to v nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3.

V oboch prípadoch chápe kontext zákazu zhromaždení počas núdzového stavu, mrzí ju však, že záchranári boli "dohnaní" až k takémuto riešeniu, keďže neboli vypočutí, čo sa týka ich platov. Prezidentka volá po tom, aby zdravotníci zarábali viac. "Bez nich si s pandémiou neporadíme," uviedla.

Pozornosť podľa nej musí vždy vzbudzovať aj zadržanie jedného z lídrov opozície. Myslí si však, že Fico má v parlamente i na tlačových konferenciách dostatočný priestor prezentovať svoje názory, kým záchranári takýto priestor nemajú.

Blaha zhodnotil vystúpenie Čaputovej: Čo veta, to hoax! Čo s tým urobí polícia?
Polícia by mala bezodkladne konať a zastaviť šírenie nenávisti, ktoré produkuje prezidentka Čaputová! Takto mužov zákona vyzýva k činnosti smerák Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti. Opozičný poslanec Blaha sa po zhliadnutí nedeľnej... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková