Štefan Harabín : Zbytočná smrť priateľa – pre naše rozkladajúce sa zdravotníctvo
19 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

V sobotu na poslednej ceste podľa statusu Štefana Harabína odprevadil svojho veľmi dobrého priateľa, MUDr. Jaroslava Novotného, dlhoročného špičkového odborníka v gynekologicko-pôrodníckej sfére. Čo naznačovala aj početná účasť ľudí na pohrebe i napriek covidovým opatreniam.

Zbytočná smrť

Štefan Harabin v príspevku potvrdzuje, že podľa neho to bola úplne zbytočná smrť: ,,Nie som presvedčený o tom, že musel zomrieť, keby zodpovedné osoby, v ktorých rukách bol a je odbor zdravotnej ochrany za posledných 30 rokov, bol nie deštrukčný, ale pozitívny v prospech obyčajných ľudí. Aby sa dovtedajšia úroveň zdravotnej starostlivosti, keď už nie zvyšovala, tak aspoň zachovala".

Profesionalita zdravotníckeho personálu

Uvádza, že vykrádanie rozpočtových zdrojov pôsobilo v neprospech zdravotnej starostlivosti, čím sa nechcel dotknúť profesionality zdravotníckeho personálu ktorý sa staral o J. Novotného.

,,Práve naopak, vykrádaním rozpočtových zdrojov v zdravotníctve robili všetko v jeho neprospech a doslova účelovo zlikvidovali základnú premisu prioritne liečiť každého pacienta lekármi prvého kontaktu. Tým sa ani náhodou nechcem dotknúť profesionality, odbornosti a naopak, výnimočne zodpovedného prístupu ošetrujúcich lekárov a zdravotných sestier v prípade MUDr. Novotného."

Šátek: Mňa nikto zatvárať doma nebude! Ochranu zdravia si predstavujem TAKTO
Vymieranie hospitalizovaných pacientov na covid má byť pozitívum? Pýta sa vo svojom statuse na sociálnej sieti xšéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek. Na ochranu zdravia občanov však odporúča veľmi dobré riešenie. Za ostatných 5 dní klesol... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Cieľ – znížiť počet obyvateľstva 

Záverom kritizoval súčasnú situáciu v zdravotníctve, kde sa podľa neho úmyselne znižujú personálne stavy, ale aj nemocníc - namiesto ich vybavenia špičkovou technikou.

Položil si aj otázku či týmito počinmi či cieľom týchto opatrení nie je znížiť počet obyvateľstva.

-------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.