Keby platilo právo, minister vnútra by išiel sedieť na 20 rokov
17 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Keby fungovala elementárna spravodlivosť, minister vnútra by bol odsúdený na 20 rokov a nedával by nezmyselné a ustráchané vyhlásenia." Citujeme z vyhlásenia @Roberta Fica v jeho statuse na sociálnej sieti.

"Je absurdné, ako sa hlavne provládne médiá, teda všetky mainstreamové médiá, snažia ospravedlniť včerajšie protiústavné zadržanie lídra opozičného SMERu – SD Roberta Fica. Ako na bežiacom páse uverejňujú vyhlásenia vládnych politikov, z ktorých vyplýva jediné – obrovský strach z toho, čo urobili a dvojaký kilometer."

"Len si predstavme, čo by tieto médiá vystrájali, keby vláda Roberta Fica zadržala Matoviča, alebo Lipšica pri vyčíňaní pred bytovým komplexom Bonaparte. Minister vnútra Mikulec na adresu včerajšieho vládneho útoku na opozičného lídra uviedol, že „polícia pri podozrení z porušenia zákona koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba“. Keby médiá boli normálne a nie s krvavými očami proti SMERu a R. Ficovi, tak by sa polícia a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) permanentne pýtali, prečo nekonajú proti ministrovi vnútra Mikulcovi."

Zobral Mikulec úplatok?

"Dvaja dôveryhodní svedkovia tvrdia, že zobral úplatok 100 tisíc eur. U žiadneho z nezákonne obvinených a väznených, ako je napr. T. Gašpar, J. Brhel, D. Kováčik alebo N. Bödör, nie je dôkazná situácia tak jasná a presvedčivá, ako u ministra vnútra. Ak sú spomínané osoby nezákonne obvinené, alebo uväznené, tak minister vnútra Mikulec mal byť na základe existujúcich dôkazov už odsúdený politicky angažovanou sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Záleskou minimálne na 20 rokov."

"Ide do oči bijúci dôkaz, že súčasná vláda využíva políciu a politicky angažovaných prokurátorov ÚŠP, ako je Lipšic, Kysel, Repa, Šurek a politicky angažovaných sudcov, ako je spomínaná Záleská či Kliment na špinavý, protiústavný a nedemokratický boj s opozíciou." Píše sa vo @Roberta Fica v jeho statuse na sociálnej sieti.

reprofoto FB (@Robert Fico) | Robert Fico

Zadržanie Roberta Fica - ako to vidí právnik?
Aj právnik Peter Weis sledoval prípad zadržania predsedu najsilnejšej opozičnej strany. Vo svojom článku pre portál akw.sk sa k problému vyjadril po odbornej stránke. Uspeje predseda Smeru? "Ak sa R. Ficovi podarí uspieť pri sťažnosti voči... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Eka Balašková

-----------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.