Konečne! V sobotu 18. decembra rozvezú po Slovensku Betlehemské svetlo
16 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

"V ZSSK (Železničnej spoločnosti Slovensko) si vážime skutočnosť, že už 32 rokov sme hrdým partnerom Slovenského skautingu, ktorý podporujeme pri preprave Betlehemského svetla vlakmi po celej krajine, a to aj napriek nepriaznivej situácii, ktorú zažívame už druhý rok," povedal pre Tlačovú kanceláriu Konferencie biskupov Slovenska predseda predstavenstva ZSSK Roman Koreň ohľadom symbolického rozvozu Betlehemského svetla po Slovensku.

V sobotu 18. decembra symbolicky rozvezú po Slovensku Betlehemské svetlo. Vzhľadom na pandemickú situáciu si ho ale nebude možné na jednotlivých staniciach a ani vo vlaku odpáliť, informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Slovenskí skauti si svetlo prevzali od rakúskych kolegov v sobotu 11. decembra. "Skauti majú radi výzvy a priniesť Betlehemské svetlo v čase pandémie je bezpochyby jednou z nich," uviedol koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku Marián Suvák. Betlehemské svetlo postupne skauti postupne distribuujú po Slovensku, aby bolo dostupné v čo najviac mestách a obciach.

Zdá sa, že nikto u nás nevidí, že Západ hrá s Ukrajinou hru Monopoly
Myslí si niekto okrem našich rusofóbov, že Západ spasí Ukrajinu? Západ na ňu kašle. A všimli si to už všade okolo nás. Napríklad aj v Poľsku. Treba si počkať, či a kedy to pochopia aj naši podlízači pri moci. "Západné krajiny kritizovali... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

---------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.