Zdá sa, že nikto u nás nevidí, že Západ hrá s Ukrajinou hru Monopoly
16 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Myslí si niekto okrem našich rusofóbov, že Západ spasí Ukrajinu? Západ na ňu kašle. A všimli si to už všade okolo nás. Napríklad aj v Poľsku. Treba si počkať, či a kedy to pochopia aj naši podlízači pri moci.

"Západné krajiny kritizovali skutočnosť, že Ukrajina použila bojové drony zakúpené v Turecku – napriek všetkému v krajine NATO - proti ťažko jasne definovateľným cieľom v Donbase, píše Krakauer na poľskom webe Obserwator Polityczny." Text prevzal web prvnizpravy.cz.

Západ nechce nové zbraňové technológie na Ukrajine (zatiaľ)

"Navyše sme sa dozvedeli – čo nie je potvrdené, že jedna zo západných krajín, kde sa práve zmenila vláda, mala zablokovať možnosť nákupu moderných útočných zbraní (ostreľovačov, rádioelektronického boja) prostredníctvom agentúr NATO. Ukrajinci síce zaplatili, ale majú získať iba časť protidronových systémov, ktoré si objednali." Píše nami citovaný zdroj.

"Nie je isté, kto napokon dostane do rúk tak pokročilú zbraň, či a za akých okolností."

Západ oficiálnu Ukrajine rešpektuje iba "akože" (okrem Hegera a spol.)

"Herca, tamojšieho prezidenta, nikto neberie vážne. Samotný spôsob, akým sa zaobchádza s ukrajinskými úradmi, ukazuje, že sa s nimi zaobchádza ako s dočasnými a že je jednoduchšie ich nahradiť, než sa s nimi púšťať do diskusií o záväzkoch Napríklad Západu garantovať ukrajinské hranice a jej suverenitu. Dá sa ísť ešte o kúsok ďalej a zamyslieť sa, či vo svetle súčasných poznatkov a opomenutí najmä zo strany USA nie je osud Ukrajiny ako štátneho celku už spečatený?" Pýtajú sa Poliaci.

Čo "naši" nedokážu pochopiť

"Zahraničné investície na Ukrajine v zásade neexistujú. Prečo? Na túto otázku nech odpovedia sami Ukrajinci. Západ si uvedomil, že rovnako ako na Kryme väčšina Ukrajincov nepodporuje nacionalistické úrady. Návrat k statu quo, ktorý môže zaručiť iba Rusko, je veľmi, naozaj veľmi racionálnou alternatívou. "

"Západ nechce mať problémy s Ukrajinou a zároveň chce obchodovať s Ruskom, pretože potrebuje využiť jeho potenciál. Všetci to pochopíme, keď nám dôjde uhlie, plyn, všetko, čo cez Ukrajinu dovážame z Ruskej federácie a celého ruského sveta. Nikto s trochou zdravého rozumu to sám od seba nevzdá. Skutočne tí, ktorí rozhodujú na Západe, nie sú žiadni idioti!" (Až na tých, ktorí sa snažia silou mocou k nim patriť na spoločných fotografiách - pozn. red. HD.)

Všetko je to propagandistické divadlo

"Hystéria okolo fiktívnej ruskej invázie má zakryť pád Zelenského", citujú poľský zdroj prvnizpravy.cz.

"Samozrejme sa vie, že z televízií sa budú sypať frázy o západných hodnotách, slobode, demokracii a ďalších problémových témach, ako je rozhorčenie západnej verejnej mienky, na druhej strane realita je a bude taká, aká je, a len taká, aká môže byť. Nerobte si prosím ilúzie." Kočí sa postreh na webe prvnizpravy.cz.

Macron sa kajal za svoje pohŕdavé reči voči bežným občanom. „Nie som prezidentom bohatých,“ tvrdí
Francúzsky prezident Emmanuel Macron v dlhom interview odvysielanom v celoštátnych televíziách vyhlásil, že posilnil ekonomiku, a snažil sa dokázať, že nie je odtrhnutý od bežných Francúzov. Vystúpením si Macron zrejme chcel zvýšiť popularitu pred... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | TASR

______________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.