Tlačovka k zadržaniu Roberta Fica: Slovensko pochovalo demokraciu
16 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Slovo pri rýchlo zvolanej tlačovej konferencii mal podpredseda Smeru - SD a podpredseda NRSR Juraj Blanár. Podľa neho boli policajti donútení zadržať Roberta Fica a museli konať v rozpore so svojím svedomím. Na príkaz policajného prezidenta Hamrana, ministra Mikulca a hlavy tohto všetkého, ktorou je Igor Matovič (OĽaNO).

Vyjadril sa aj podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha, ktorý označil konanie polície a ministra za fašistické. Obaja sa pýtali, čo Fico spravil, aký zákon porušil. Je presvedčený, že keď sa toto vyšetrí, budú padať hlavy.

Blaha poukázal na absurdnosť situácie na Slovensku aj v súvislosti s tým, čo sa deje vo svete. Tam sa protestuje dôraznejšie a takéto fašistické zásahy sa nedejú. Blaha vyjadril aj obavu, či sa Ficovi na Sasinkovej nič nestane. Myslí si, že vláda psychopatov je schopná všetkého. Ak sa neozve prezidentka Čaputová, nemá čo robiť na svojom úrade.

Blanár sľúbil, že nepoľavia, ani keď bude vláda stupňovať odpor proti opozícii a občanom. A otvoril autoprotest, ktorý sa napriek zadržaniu Fica má konať. Kolóna sa zastaví pri policajnom úrade na Sasinkovej, kde je zadržaný Fico.