Trestné stíhanie záchranárov je NEZÁKONNÉ
15 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Krajský súd v Bratislave rozhodol o tom, že trestné stíhanie záchranárov je nezákonné. 

Prokurátor zrušil uznesenie príslušníka obvodného oddelenia Staré Mesto o začatí trestného stíhania pre prečin podnecovania z dôvodu, že je nezákonné a neopodstatnené. 

"Poverenému príslušníkovi policajného zboru uložil, aby vo veci znovu konal a rozhodol," informovala Pravda.

Záchranári chceli len protestom "poďakovať" vláde a poslancom NR SR za neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov a pripomenuli im sľuby o zvyšovaní miezd v zdravotníctve.

Polícia v utorok (14. 12.) obmedzila na osobnej slobode dvoch zdravotníckych záchranárov, ktorí pred Národnou radou SR upozorňovali na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov. Dôvodom obmedzenia na osobnej slobode boli podozrenia zo spáchania trestného činu. Záchranári mali byť opakovane vyzvaní, aby sa z dôvodu vyhláseného núdzového stavu nezhromažďovali, čo nerešpektovali. Popoludní ich prepustili z policajnej cely. Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v stredu potvrdil, že vo veci boli začaté dve trestné stíhania.

Čierna stužka, znak solidarity so záchranármi. Kto ich podporil?
Čiernou stužkou podporil herec Michal Kubovčík, autor známeho projektu Baštrng záchranárov. A pridali sa aj zdravotné sestry. Baštrng nie klasickým, ale veľmi rýchlo zapamätateľným spôsobom reaguje na dôležitosť záchrany ľudského života.... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.