Matovičova "prázdna špajza", alebo Mikulcov kalendár za 42 tisíc
15 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

 „Špajza“ je po predchádzajúcej vláde prázdna. Máme zarobené na deficit 9,4 mld. eur, čo by bol rekordný deficit verejných financií. Za tejto situácie by som bol veľkým pesimistom ku komukoľvek, kto by mal nároky na rozdávanie štátneho rozpočtu. Nemáme z čoho rozdávať,“ znie jeden z mnohých variantov konštatovania o "prázdnej špajze" v podaní Igora Matoviča.

Tento pochádza z jeho brífingu 27.4. 2021. A zmluva na kalendár pre ministerstvo vnútra zas zo 7. 5. 2021. Za kalendár za 42 tisíc!

Na "našich" je vždy

Matovič a jeho zbojnícka družina (slovenská tradícia) "našich" nemá na zdravotníkov, nemá na podnikateľov, nemá na gastro, nemá na dôchodcov. Majú iba na seba a pre seba. A pre svojich "našich". Deň za dňom sa o tom dostávajú na verejnosť dôkazy. Cynické rozhadzovanie z takzvanej "prázdnej špajze".

Kalendár bez vytlačenia za 42 tisíc?

Štrnásť autorských kresieb. Jedna za rovné tri tisícky. Do kalendára. Hm. Koľko majú za nonstop drinu záchranári, ktorých včera Mikulcova polícia predviedla na výsluch? Koľko majú lekári, ktorí dva roky zachraňujú každého, koho sa aspoň trochu ešte dá? Koľko dostanú za mesiac s dvadsiatimi odrobenými 24 - kami v ohrození vlastného života zdravotné sestry, manželky a matky? A koľko dostane radový policajt za mesiac? Za kalendár to Miukulec dá!

Zdroj - reprofoto crz.gov.sk | Zmluva MV SR na 14 kresieb do kalendára za 42 tisíc eur

Zmluva o dielo

"Predmetom tejto zmluvy je záväzok poskytovateľa udeliť nadobúdateľovi súhlas (licenciu) na
použitie diela - 14 ks ilustrácií, ďalej len (ďalej len „Dielo“), ktoré budú použité v tlačenej
podobe Nástenného kalendára MV SR na rok 2022 (ďalej len „kalendár MV SR“) a záväzok
poskytovateľa previesť na nadobúdateľa vlastnícke právo k veciam, ktorých prostredníctvom sú
diela vyjadrené alebo na ktorých sú zachytené." Cituje redakcia HD z textu zmluvy, podľa uvedeného linku na dokumente z Centrálneho registra zmlúv.

Cena diela, autorská odmena

"Cena je stanovená dohodou zmluvných strán... Cena za Dielo... predstavuje spolu
sumu vo výške 35.000,- eur bez DPH." Cituje HD ďalej zo zmluvy. Čiže spolu s DPH by to malo byť tých 42 tisíc.

Kto je podľa tejto zmluvy "náš"?

Tak do tretice opäť citát z centrálneho registra zmlúv: "Danglar, s.r.o."

Ešte raz sa pýtame

Ako je to s tou "prázdnou špajzou Igora Matoviča a jeho melody boys? Nedošlo nám ešte ako nás odrb... podvádzajú?

Auto amerického veľvyslanectva pred parlamentom?! Kto koho riadi?
V čase hlasovania o štátnom rozpočte na budúci rok pred vchodom do NR SR bolo zaparkované vozidlo BMW, ktoré údajne patrí americkej ambasáde v Bratislave. Návšteva zrejme nemala nič spoločné so štátnym rozpočtom, ale s dohodou, ktorú pripravujú... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.