Auto amerického veľvyslanectva pred parlamentom?! Kto koho riadi?
15 | 12 | 2021 I Ján Papuga

V čase hlasovania o štátnom rozpočte na budúci rok pred vchodom do NR SR bolo  zaparkované vozidlo BMW, ktoré údajne patrí americkej ambasáde v Bratislave. Návšteva zrejme nemala nič spoločné so štátnym rozpočtom, ale s dohodou, ktorú pripravujú Korčok s Naďom o obrannej spolupráci Slovákov s Američanmi.

Robert Fico na tlačovej besede 14. marca 2021 ukázal fotografiu z 3. marca 2021, na ktorej sa prechádza šéfka zahraničného odboru prezidentky SR Jana Kobzová s veľvyslankyňou USA na Slovensku Bridget Brinkovou. Vtedy zároveň rokovala prezidentka o vládnej kríze s lídrami koaličných strán v prezidentskom paláci.

Vláda sa bojí rozohnať Ficove protesty. Budú pokračovať!
Konfrontácia v spoločnosti je veľmi silná. Robert Fico sa ju rozhodol využiť vo svoj prospech. Na druhej strane pri riešení pandémie by bolo vhodné viesť o protipandemických opatreniach diskusiu naprieč politickým spektrom. Toto sa však nedeje.... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Robert Fico reagoval: „Máme právo opýtať sa pani prezidentky SR, či je normálne, aby v čase hlbokej vládnej krízy, kedy sa stretáva prezidentka s predstaviteľmi koaličných strán, sa v priestoroch prezidentského paláca nachádzala americká veľvyslankyňa alebo predstaviteľ iného štátu pôsobiaci na území SR. To jej potom prezidentka raportovala informácie po skončení rokovania koaličnej rady a povedala jej, ako to ďalej vidí a zároveň dostala pokyny od amerického veľvyslanectva? Viete si predstaviť, čo by sa dialo, keby som za mojich čias na Úrade vlády SR riešil nejaký vážny koaličný problém a po záhrade by sa mi špacíroval veľvyslanec Ruskej federácie?“

História sa opakuje, no auto amerického veľvyslanectva stálo pri parlamente pravdepodobne z dôvodu konštituovania americko-slovenskej obrannej zmluvy, ktorú pripravujú ministri Korčok a Naď.

Ministri zdôraznili, že dohoda vytvára predpoklad pre čerpanie investícií na vojenskú infraštruktúru. USA by malo na Slovensku investovať 100 miliónov amerických dolárov do infraštruktúry. Naď konkretizoval, že tieto peniaze by mohli byť použité na rekonštrukciu vojenských letísk Sliač a Malacky. Doplnil tiež, že Slovensko sa investíciou zo strany USA nevzdá svojho vlastníctva objektov.

E. Chmelár: VLASTIZRADA- invázia Američanov na naše územie
Politický komentátor a historik Eduard Chmelár na svojom facebookovom profile upozornil na podpis vojenskej zmluvy s USA, ktorá umožní voľne sa pohybovať americkým vojakom po území Slovenska. „Návrh Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi SR a... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.