Zavrieť ústa za každú cenu? - Hnevá sa Juraj Štubniak
14 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Zloba, arogancia a hlúposť. To sú podľa Štubniaka nepriatelia, ktorých máme dnes už vo vlastných radoch - na pracoviskách, či dokonca v rodinách.

Dokonalý príklad arogancie

Ponúka Juraj Štubniak na príklade lekára, pôrodníka Semmelweisa. Ten svojim pozorovaním v polovici 19. storočia zistil, že horúčku šestonedieľok na oddelení roznášajú samotní lekári po návrate z pitevne a preto nariadil prísnu hygienu všetkým kolegom. Hlavne starší lekári. "Dnes by sme ich mohli nazvať odborníkmi, odmietali pripustiť, že by za smrťou pacientiek mohli stáť oni sami. Dnes je Semmelweis nevyvrátiteľná axióma." Konštatuje Štubniak.

Veda je neustále hľadanie pravdy

Bádanie a objavovanie nových postupov. Ako Štubniak konštatuje: "Čo platilo včera, dnes je už všetkým na smiech." Ak to však vyhovuje mocenským záujmom, človek je posadnutý tvrdením svojej pravdy. Tu Štubniak upozorňuje na ne/odborníkov, ktorí vedú štát, lebo "...predaj vodky, hranie sa s bábikami, predaj kolagénu či štartovanie áut mafiánov nepovažujem za relevantnú kvalifikáciu." Upozorňuje Štubniak. A dodáva: "Tí však vedia zaplatiť tých, ktorí pružne tvrdia pravdu svojich chlebodarcov. Pritom relevantných a pravdivých informácii je dosť, len sa do provládnych médií nedostanú."

Tretia dávka už po troch mesiacoch? Čo si o tom myslia politici?
Včera sme písali o tom, že Ministerstvo zdravotníctva SR schválilo skrátenie času medzi podaním druhej a tretej dávky. Nás v redakcii zaujímalo, čo si o tomto kroku myslia niektorí... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Európsky očkovací mandát

Ten by de facto viedol k zrušeniu Norinberského kódexu. J. Štubniak tvrdí, že Ursula von der Layenová tento európsky očkovací mandát spomenula v rozhovore pre BBC vzhľadom na variant omikron. Podľa nej je načase zvážiť povinné očkovanie v celej európskej dvadsaťsedmičke a to z titulu nariadenia EK. "Norimberský kódex zakazuje povinné očkovanie vynucované na obyvateľstve proti jeho vôli a súhlasu." Objasňuje Štubniak.

Náboženstvo 21. storočia

Je založené na spasiteľskej ideológii covidizmu. "Momentálne sa nachádza vo svojej úvodnej, najagresívnejšej fáze a vykazuje znaky pre všetky nedemokratické režimy." Konštatuje Štubniak a uvádza príklady štátov, kde sa zavádzajú pokuty pre neočkovaných. "Uvažuje o nich dokonca aj náš minister Lengvarský. Nikomu nevadí, že tu máme nejakú Ústavu, nejaké medzinárodné dohody. To je každému jedno? A okrem iného - za čo som doteraz platil zdravotné výpalné?" Pýta sa Štubniak. Tiež spomína štúdiu, podľa ktorej u viac, ako pol milióna hospitalizovaných pacientov boli rizikovými faktormi obezita, diabetes a "poruchy súvisiace s úzkosťou a strachom. Už je vám jasné, prečo vás všetci v tých zaplatených a skorumpovaných médiách strašia?" pýta sa autor videa. 

Hlúpa, drzá a arogantná politika

Štubniak vo videu spomína niekoľko citátov premiéra Hegera. On s nimi v podstate súhlasí, len sa pýta, prečo je to stále o tej drzej, hlúpej a arogantnej politike a nie o faktoch. "Tie vám už musia padať na hlavu! Len si ich nevšímate..." 

Poslankyňa Tabák opäť perlila: Mohla TOTO napísať k vážnej nehode!?
Jeden prešľap za druhým! Poslankyňa parlamentu Romana Tabák by si už konečne mala uvedomiť, že už nie je na tenisovom dvorci, a jej činy a výroky sleduje celé Slovensko. Je len na nej, či sa aj naďalej budeme všetci iba uchechtávať a... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Geni(t)álna myšlienka M. Kolíkovej

Reč je o novom trestnom čine. Jeho formuláciu vo svojom videu J. Štubniak cituje a dodáva vyjadrenie generálneho prokurátora Maroša Žilinku: "Nová podstata trestného činu je pre svoju absurdnosť, neurčitosť a prakticky nedokázateľnosť jej znakov odborne nenáležitá a súčasnému stavu spoločnosti neadekvátna," cituje Štubniak generálneho prokurátora. Navyše doba je taká rýchla, že kým by sa šíriteľ dostal pred súd, šírená informácia by sa stala realitou.

Zatvoríme ústa aj vedcom?

Štubniak sa tiež pýta, čo sa bude diať, ak sa pravdivosť informácie ukáže po odsúdení jej šíriteľa? "Bude potom nasledovať obnova konania a odškodnenie odsúdeného? Kto to bude platiť?" Podľa Štubniaka v prípade prijatia tejto legislatívnej normy by utrpelo aj samotné vedecké bádanie. Štubniak vo videu cituje aj sudcu Petra Šamka, ktorý poukazuje presne na problém, ktorý s týmto zákonom môže mať napríklad vedecká obec.

Drobova katastrofa s Arrivou pokračuje, každý hlupák by to zvládol lepšie!
Za daných podmienok vie podnikať každý hlupák! Pardon, každý nie. Poslanec parlamentu a predseda strany Život Tomáš Taraba sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pustil do fiaska župana Juraja Drobu s prímestskou autobusovou dopravou a firmou... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.