Čo má zakryť americká hystéria okolo fiktívnej ruskej invázie na Ukrajinu?
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Komentár Philippa Khalfineho (Agoravox)

Zatiaľ čo sa hlavné svetové médiá snažia predvídať, kam až môže konflikt na Ukrajine eskalovať, krajina sa stále hlbšie prepadá do vnútropolitickej krízy. Tá je jednou z najhorších za vlády prezidenta Vladimira Zelenského.

Elita sa mu otočila chrbtom

Mainstreamové ukrajinské médiá a ich vlastníci z radov ukrajinskej elity ako lusknutím prsta preorientovali svoju agendu na hlavu štátu: Zatiaľ čo predtým nám všetci rozprávali o skutkoch Vladimira Zelenského, dnes píšu a rozprávajú o jeho politickej „… smrti“, píše v komentári na francúzskom webe Agoravox Philippe Khalfine.

Rétorika je tak drsná, že sa predpovedá, že ukrajinský prezident predčasne odstúpi. A Zelenský zatiaľ prepadá panike kvôli sprisahaniu proti nemu a organizuje absurdné tlačové konferencie, aby sa pred ním ochránil.

Obľuba hlavy štátu klesá

Konflikt medzi prezidentom a ukrajinskou elitou trvá už mesiace a každým dňom antagonizmus rastie. Zatiaľ, čo obľuba hlavy štátu klesá. Je zrejmé, že odpor k prezidentovi nevzišiel z ničoho nič, má sponzora, veľkého ukrajinského magnáta Rinata Achmetova.

Pripomeňme, že oligarcha dosiahol svoju pozíciu z veľkej časti vďaka svojej schopnosti vyjednávať so všetkými predchádzajúcimi ukrajinskými vodcami. Ostatne ani Zelenský nebol pre Achmetova na začiatku problém: Donecký oligarcha dokonca financoval proprezidentské projekty a zdieľal s ním obchody.

Tajný záväzok Mikulca v Bruseli: Prejde cez nás 40 tisíc Afgancov?
Krajiny EÚ sa zaviazali prijať 40 tisíc afganských utečencov. Podľa komisie EÚ tento sľub zložilo pätnásť krajín, medzi nimi aj Slovensko. Za nás záväzok podpísal minister vnútra Roman Mikulec. Akt solidarity Európska komisia po stretnutí s... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Nová ukrajinská opozícia

Achmetov sa však teraz ujal úlohy neoficiálneho vodcu novej ukrajinskej opozície a zdá sa, že je pripravený ujať sa postu hlavy štátu. Ako už bolo povedané, ide zatiaľ iba o ťažký informačný útok, ale je to rana do moci Zelenského, ktorá ešte viac podkopáva jeho pozíciu.

Ponúka sa logická otázka: Prečo sa Achmetov rozhodol nevyjednávať so Zelenským a ísť do otvorenej konfrontácie? Sú pre to minimálne dva dôvody: Prvým je antioligarchická politika ukrajinského vodcu, druhým je zapojenie vonkajšieho protagonistu, intervencie Washingtonu.

Achmetov je zjavne nespokojný s novým zákonom proti oligarchom a tiež s ľahkosťou, s akou prezident uvaľuje sankcie. Ešte musí priamo zasiahnuť oligarchu alebo jeho partnerov, ale nikto nevie, ako dlho bude zachovaný status quo. Nedá sa ani vylúčiť, že prezidentská kancelária vyvíjala tlak na holding mediálneho magnáta.

Skupina G7 varovala Putina pred tvrdými dôsledkami v prípade útoku na Ukrajinu
Popredné západné priemyselné krajiny naliehavo varovali Rusko pred útokom na Ukrajinu a pohrozili tvrdými dôsledkami, informuje gmx.net. „Na stretnutí G7 sme Vladimírovi Putinovi vyslali jasný odkaz," - vyhlásila britská ministerka zahraničných... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Washington má záujem imobilizovať celý ukrajinský energetický sektor

Washington nepodporuje Kolomojského, ktorý stojí na strane Zelenského (príbeh spojený s podporou Trumpa a Giulianiho) a nepodporuje Achmetova, pretože má záujem imobilizovať celý ukrajinský energetický sektor a mať plnú kontrolu nad situáciou vo vnútri krajiny.

V tomto zmysle je situácia pre Spojené štáty dobrá: Poskytujú informácie Zelenskému, ktorý sa dostáva do konfliktu s Achmetovom, Kolomojskij stojí na strane Zelenského, všetci bojujú a slabnú a Washington z tejto vnútropolitickej konfrontácie ťaží.

Rusko varuje NATO: Rozširovanie na východ bude mať pre vás hrozivé dôsledky!
Pokusy o rozšírenie NATO na východ budú mať pre blok pod vedením USA „hrozivé následky“! Moskva sa v žiadnom prípade nebude nečinne prizerať, uviedol v pondelok námestník ruského ministra zahraničných vecí. NATO nerešpektuje červenú čiaru Sergej... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Rozdeľ a panuj

A v tejto situácii je pre Spojené štáty jediný problém: Obávajú sa, že keď ukrajinské elity bojujú proti sebe, Rusko by mohlo zakročiť a zabrániť ich plánom na implementáciu princípu rozdeľ a panuj, ktorý Američania milujú.

To je presne dôvod všetkej hystérie okolo fiktívnej ruskej invázie na Ukrajinu. Američania sa boja, že Rusko bude zasahovať do situácie, a tak vypúšťajú všetky tieto smiešne útočné mapy, údajne uniknuté plány invázie a ďalšie správy.

Západné spravodajské služby špekulujú o pohybe ruských vojsk. Aké sú skutočné ciele? (VIDEO)
Plánuje Rusko napadnúť Ukrajinu? Západné spravodajské služby majú podozrenie, že za súčasným pohybom vojsk na ruských hraniciach sú v skutočnosti iné ciele, píše epochtimes.de. Podľa západných spravodajských služieb je hlavným cieľom Ruska... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.