Rusko varuje NATO: Rozširovanie na východ bude mať pre vás hrozivé dôsledky!
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Pokusy o rozšírenie NATO na východ budú mať pre blok pod vedením USA „hrozivé následky“! Moskva sa v žiadnom prípade nebude nečinne prizerať, uviedol v pondelok námestník ruského ministra zahraničných vecí.

NATO nerešpektuje červenú čiaru

Sergej Rjabkov v rozhovore pre noviny Izvestija potvrdil, že sledu sovietskych a ruských vodcov „opakovane hovorili“, že už nebude ďalší pohyb NATO na východ, ale opak sa ukázal byť pravdou, píše portál RT.

"Nemalo by dôjsť k ďalšiemu rozširovaniu NATO," povedal Rjabkov. „Pokusy prezentovať veci tak, ako keby tu Rusko nemalo právo veta, sú neudržateľné. Budeme stáť za svojím. Ak naši protivníci pôjdu proti nám, uvidia, že ich bezpečnosť nie je dosť silná. Dôsledky pre nich budú strašné."

Napätie rastie

Varovanie námestníka ministra zahraničných vecí prichádza v čase, keď napätie na hranici medzi Ruskom a Ukrajinou naďalej rastie, pričom Kremeľ je obvinený z budovania jednotiek v blízkosti hraníc. 

NATO varovalo Moskvu, že akákoľvek vojenská agresia proti Ukrajine bude spojená s prísnymi finančnými sankciami, zatiaľ čo Rusko poprelo všetky obvinenia, že plánuje totálnu ofenzívu.

Prekvapujúce priznanie Putina
Po rozpade ZSSR pracoval ruský prezident Vladimír Putin aj ako taxikár. Prezradil to nedávno v ruskej štátnej televízii, keď hovoril o dokumentárnom filme s názvom "Nedávna história", ktorý sa zameriava na obdobie prevratov v Rusku v 90-tych... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ukrajina sa nevzdáva

Ukrajina využila údajnú hrozbu ruských jednotiek, aby sa pokúsila prinútiť blok pod vedením USA, aby umožnil Kyjevu stať sa členským štátom. Vstup do NATO je jedným z hlavných cieľov zahraničnej politiky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a na dosiahnutí pristúpenia pracuje už od svojho zvolenia v roku 2019.

Minulý mesiac však generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg naznačil, že Kyjev bude možno musieť čakať oveľa dlhšie. "Ak chcete byť členom NATO, musíte spĺňať štandardy NATO," povedal Stoltenberg. 

"Pomáhame im s organizovaním boja proti korupcii, ale musí s tým súhlasiť 30 spojencov a v NATO teraz nemáme konsenzuálnu dohodu o pozvaní Ukrajiny, aby sa stala plnohodnotným členom."

Kremeľ opakovane označil členstvo Ukrajiny za červenú čiaru, ktorá sa nesmie prekročiť.

Západné spravodajské služby špekulujú o pohybe ruských vojsk. Aké sú skutočné ciele? (VIDEO)
Plánuje Rusko napadnúť Ukrajinu? Západné spravodajské služby majú podozrenie, že za súčasným pohybom vojsk na ruských hraniciach sú v skutočnosti iné ciele, píše epochtimes.de. Podľa západných spravodajských služieb je hlavným cieľom Ruska... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rusko sa nebude nečinne prizerať

Rjabkov sa tiež v pondelok vyslovil pre tlačovú agentúru RIA Novosti a varoval NATO a USA, že všetkých môže čakať nové kolo konfrontácie, ak bude ignorovaná požiadavka Moskvy na bezpečnostné záruky.

"Nedostatočný pokrok smerom k politickému a diplomatickému riešeniu tohto problému povedie k tomu, že naša odpoveď bude vojenská a technologická," povedal Rjabkov.

Medzi bezpečnostné záruky požadované Ruskom patrí nielen právne záväzný dokument, ktorý by zastavil rozširovanie NATO, ale aj dohoda o nerozmiestňovaní útočných zbraňových systémov na územiach susedných krajín.

Brusel: Agresia v konflikte na Ukrajine by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ
Stále nie je jasné, čo chce Moskva dosiahnuť masívnym rozmiestnením svojich vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Brusel dáva jasne najavo, že agresia by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ, píše epochtimes.de. Európska únia chce konkrétnym balíkom... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.