Poštové služby od nového roka pravdepodobne zdražejú
13 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Slovenská pošta podľa pripravovaného materiálu ktorý poskytlo dnes24.sk navrhuje zvýšenie cien s predpokladom od 1. januára 2022 vo vnútroštátnom poštovom styku vrátane poštového platobného styku na úrovni 24 % a v medzinárodnom poštovom styku na úrovni 13 %. Konečné slovo pri výške úpravy poštových taríf však bude mať Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Úpravy cien

Vyplýva to z predbežnej informácie o návrhu opatrenia, ktorá bola prednedávnom zverejnená na (legislatívno-právnom portáli Slov-lex). Slovenská pošta uviedla, že sa tým majú zreálniť tarify regulovaných služieb voči predpokladaným nákladom spojeným s ich poskytovaním. Podľa jej hovorkyne Ivety Dorčákovej sleduje „ Zreálnenie tarify regulovaných služieb voči predpokladaným jednotkovým nákladom spojeným s ich poskytovaním pri zohľadnení očakávaného vývoja podania zásielok a služieb“. Ozrejmila hovorkyňa pošty.

Navyšovať,ale pravidelne

Dorčáková ďalej podotkla, že ceny za poštové produkty a služby sa za ostatných zhruba desať rokov menili pravidelne, a to v roku 2009, 2013, 2015, 2016.„ Naposledy sa modifikovali v lete roku 2019.Od tohto času sa trhové podmienky zmenili hlavne nárastom minimálnej mzdy, vplyvom pandemickej situácie, akceleráciou zmeny biznis modelu (od listov k balíkom – eCommerce), ktorá si vynucuje zmeny technologických postupov, logistického vybavenia, a rastom ďalších nákladov nevyhnutných na činnosť pošty,“ Uviedla.

Vzhľadom na bohorovnosť mainstreamu píše Judita Laššáková už iba o bývalej žurnalistike
"Aj magický realizmus má svoje čaro, no uprednostňujem ho v podaní spisovateľa menom Gabriel García Márquez, nie vo forme psychologicky diskutabilnej seba-projekcie najšpeciálnejšieho prokurátora do postavičky z Tolkienových románových rozprávok.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Hovorkyňa pokračuje „Aktivity Slovenskej pošty budú podľa hovorkyne v nasledujúcom období ovplyvňované razantným rastom mzdových nákladov v súvislosti s rastom minimálnej mzdy, zvyšovaním prevádzkových nákladov v súvislosti s predpokladaným rastom cien komodít, napríklad elektrickej energie, v priamej nadväznosti na očakávaný rast balíkových a expresných služieb a s tým spojenou logistikou “.

Pod dohľadom ÚREKPS 

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb skonštatoval, že stanovuje uvedené ceny poštových služieb formou maximálnej možnej ceny, teda ceny, ktorú poskytovateľ nesmie prekročiť, avšak existuje tu výnimka, že v odôvodnených prípadoch môže službu poskytovať aj za nižšiu cenu.

Peková: dokumenty o úmrtiach, vedľajších a budúcich účinkoch vakcín. Závažné zistenia!
Molekulárna biologička a aktivistka z Českej republiky Soňa Peková informovala o dokumentoch, ktoré hovoria o testovaní vakcíny Pfizer. Na príkaz súdu sa museli zverejniť. Prvé informácie z týchto dokumentov sú závažné. Ide o experimentálne vakcíny... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Záverom vo svojom vyhlásení úrad uvádza informáciu „Predložený návrh Slovenskej pošty je predmetom posúdenia v rámci platných predpisov cenovej regulácie s cieľom vypracovania korektnej cenovej úpravy. Prvoradým je zohľadnenie plnenia záväzkov z medzinárodných dohôd a zníženie dosahov na samotných užívateľov poštových služieb, a to úpravou indexu rastu cien podliehajúcich regulácii,“.

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.